Διαμάχη στη Βουλή για τα κόκκινα δάνεια και τις κυβερνητικές πολιτικές
Στην Βουλή, οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, και του βουλευτή Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Βλάχου, με θέμα τα κόκκινα δάνεια. Ο Χατζηδάκης παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέλαβε μια πρωτοφανή κατάσταση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο». Αναφέρθηκε επίσης ότι μετά τις εκλογές του 2023, η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα μέτρα με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και υπενθύμισε στον κ. Βλάχο ότι και ο ίδιος είχε ψηφίσει αυτή τη ρύθμιση.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Βλάχος αντέτεινε ότι γνωρίζουν τι ψήφισαν και του ζήτησε να σταματήσει να επικαλείται τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Μίλησε για υποσχέσεις που είχαν δοθεί τότε και για τις ρυθμίσεις που είχαν σκοπό να ωφελήσουν τους δανειολήπτες. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση παρουσίαζε έναν «κόσμο αγγελικά πλασμένο» και αμφισβήτησε τα στατιστικά στοιχεία που παρέθεσε ο υπουργός.

Ο Κωστής Χατζηδάκης απάντησε επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για οικονομική σοβαρότητα και κοινωνική ευαισθησία, υποστηρίζοντας πως οι προτεινόμενες ρυθμίσεις θα φέρουν πραγματικά αποτελέσματα. Υπογράμμισε ότι τα μισά από τα μέτρα έχουν ήδη εφαρμοστεί, ενώ κάποια άλλα θα επαναφέρουν την κατάσταση στον νόμο Κατσέλη.

Καταλήγοντας, ο υπουργός δήλωσε ότι «στη Νέα Δημοκρατία δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία σε κανέναν», ενώ ο Βλάχος τοποθετήθηκε λέγοντας ότι η στατιστική είναι «η επιστήμη της απάτης» και ζήτησε περισσότερα στοιχεία για τα δάνεια που έχουν ρυθμιστεί. Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Βλάχος προσπάθησε να αποσαφηνίσει από την αρχή τη θέση του, δηλώνοντας ότι απλώς θέλει να μεταφέρει τη φωνή των συμπολιτών του και δεν έχει σκοπό να ρίξει την κυβέρνηση.

Πηγή: newsbomb.gr