Χρηματιστήριο Χρυσού Ξεπερνά τα 2700 Δολάρια λόγω Πολιτικών και Γεωπολιτικών Εξελίξεων
Ο χρυσός έχει ξεπεράσει το επίπεδο των 2.700 δολαρίων ανά ουγγιά για πρώτη φορά, κάτι που οφείλεται στις εκλογές των ΗΠΑ και τις συνεχείς εντάσεις στη Μέση Ανατολή, οι οποίες έχουν αυξήσει τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια. Το πολύτιμο μέταλλο επωφελείται επίσης από ένα πιο χαλαρό νομισματικό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού spot υπερβαίνει τα 2.700 δολάρια ανά ουγγιά, με αύξηση 2% αυτή την εβδομάδα.

Η κατάσταση των εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι γεωπολιτικές αβεβαιότητες φαίνεται να ενισχύουν περαιτέρω το αγοραστικό ενδιαφέρον για τον χρυσό, όπως αναφέρει ο στρατηγικός αναλυτής του OCBC FX, Christopher Wong. Μειώνοντας τις ανησυχίες γύρω από την οικονομική σταθερότητα, οι επενδυτές στρέφονται στο χρυσό ως καταφύγιο.

Η Χεζμπολάχ έχει δηλώσει ότι θα κλιμακώσει τον πόλεμο με το Ισραήλ μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινγουάρ. Παράλληλα, οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές πλησιάζουν, με την αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών, Καμάλα Χάρις, και τον πρώην πρόεδρο των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, να ανταγωνίζονται για την υποστήριξη των ψηφοφόρων.

Ο Tai Wong, ανεξάρτητος έμπορος μετάλλων με έδρα τη Νέα Υόρκη, σημειώνει ότι «ο χρυσός έχει αγνοήσει την αύξηση του δολαρίου και συνεχίζει να κάνει ράλι, δείχνοντας κάθε φορά πως βρίσκεται σε ανοδική τροχιά».

Πηγή: newsbomb.gr