Ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού Α21 με σημαντικές πληροφορίες για τους δικαιούχους
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για το Επίδομα Παιδιού παραμένει διαθέσιμη για υποβολές. Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν την αίτησή τους μέσω της πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ στο www.idika.gr ή μέσω του ιστότοπου www.opeka.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet. Η διαδικασία απαιτεί την δήλωση των εξαρτώμενων τέκνων στην αίτηση Α21 για το έτος 2024, καθώς και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος του φορολογικού έτους 2022.

Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος για το τρέχον έτος, θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023 για τον υπολογισμό του επιδόματος. Ανάμεσα στις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος συμπεριλαμβάνεται η επάρκεια φοίτησης των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση, η οποία καλύπτει τη διάρκεια από το προνήπιο έως το Γυμνάσιο.

Απαραίτητο για την αίτηση είναι να δηλωθούν τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας, η τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του μαθητή ή της μαθήτριας. Εάν τα στοιχεία διασταυρωθούν θετικά, η αίτηση προχωρά κανονικά. Αν όχι, θα χρειαστεί να επισυνάψει ο αιτών το απαραίτητο δικαιολογητικό. Για να θεωρείται πλήρης η αίτηση, θα πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να λάβει έγκριση, καθώς οι προσωρινά αποθηκευμένες αιτήσεις δεν εξετάζονται.

Οι κατηγορίες δικαιούχων του επιδόματος περιλαμβάνουν Έλληνες πολίτες, ομογενείς, πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλους όπως πρόσφυγες με μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα και ανιθαγενείς.

Η πληρωμή των δόσεων πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Η πρώτη δόση καταβλήθηκε στις 29 Μαρτίου, η δεύτερη στις 31 Μαΐου, η τρίτη στις 31 Ιουλίου και η τέταρτη στις 30 Σεπτεμβρίου. Η πέμπτη δόση αναμένεται να πιστωθεί στις 29 Νοεμβρίου 2024, με την έκτη δόση να αναμένεται περί τα Χριστούγεννα, δηλαδή μεταξύ 20 και 23 Δεκεμβρίου.

Πηγή: newsbomb.gr