Ανακοίνωση για την κλειστή πλατφόρμα Α21 και τις προθεσμίες πληρωμών του επιδόματος παιδιού
Κλειστή παραμένει η πλατφόρμα Α21-Επίδομα Παιδιού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Η υποβολή και επεξεργασία αιτήσεων δεν είναι διαθέσιμη από τις 11 Σεπτεμβρίου 2024 και θα παραμείνει έτσι για μερικές ημέρες λόγω της πληρωμής της δόσης του επιδόματος παιδιού. Η ηλεκτρονική εφαρμογή θα επαναλειτουργήσει για νέες αιτήσεις στις 30 Σεπτεμβρίου 2024 στις 08:00 το πρωί.

Απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να συμπληρωθούν στην αίτηση Α21 περιλαμβάνουν τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας, την τάξη και τον Αριθμό Μητρώου του τέκνου που παρακολουθεί την υποχρεωτική εκπαίδευση. Εάν τα στοιχεία του μαθητή διασταυρωθούν, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Σε περίπτωση που δεν διασταυρωθούν, θα επισημανθεί σχετική σημείωση κι ο αιτών υποχρεούται να επισυνάψει το απαιτούμενο δικαιολογητικό στην ηλεκτρονική αίτηση.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, οι δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι Έλληνες πολίτες, ομογενείς αλλοδαποί με δελτίο ομογενούς, πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολίτες των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν) και Ελβετοί πολίτες, αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, καθώς και ανιθαγενείς των οποίων το καθεστώς παραμονής διέπεται από διεθνείς συνθήκες, δικαιούχοι ανθρωπιστικού καθεστώτος και πολίτες άλλων κρατών.

Η πληρωμή της πρώτης δόσης στους δικαιούχους έγινε στις 29 Μαρτίου, ενώ η δεύτερη δόση καταβλήθηκε στις 31 Μαΐου 2024. Η τρίτη δόση πληρώθηκε την Τετάρτη 31 Ιουλίου και η τέταρτη δόση θα καταβληθεί τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου. Η πέμπτη δόση θα πιστωθεί την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024, ενώ η έκτη δόση θα εξοφληθεί πριν από τα Χριστούγεννα, δηλαδή μεταξύ 20 και 23 Δεκεμβρίου.

Πηγή: newsbomb.gr