Οι BTS διορίστηκαν ειδικοί απεσταλμένοι της Νότιας Κορέας στον ΟΗΕ

0
99

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν διόρισε τα μέλη του K-pop συγκροτήματος, BTS ως ειδικούς απεσταλμένους με αφορμή την επίσκεψή τους στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Μουν Τζε-ιν απένειμε στους BTS τον τίτλο των «ειδικών προεδρικών απεσταλμένων για τις επόμενες γενιές και τον πολιτισμό» κατά τη διάρκεια συνάντησης στον Μπλε Οίκο και ζήτησε από τους superstar της K-pop να ενισχύσουν τις διπλωματικές προσπάθειες της Νότιας Κορέας και την παγκόσμια θέση της.

Οι BTS, RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V και Jungkook παρέλαβαν τα διπλωματικά τους διαβατήρια και ένα στυλό από τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το βίντεο που κοινοποιήθηκε από τον Μπλε Οίκο.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας θα απευθυνθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Το επταμελές συγκρότημα θα παραστεί επίσης στις εργασίες της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στις 20 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Η συμμετοχή των BTS στη φετινή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα είναι η τρίτη, μετά από την ομιλία τους, στον οργανισμό το 2018 και το βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απέστειλαν το 2020, καθώς δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Πηγή: thepresident.gr