Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στις ακριτικές περιοχές

0
94

Μοιάζει μόνο ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και η ηγεσία του να νοιάζονται για τα θέματα της Περιφέρειας.  Δεν εξηγείται αλλιώς πως πάλεψε, και κατάφερε να επιλύσει ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα που εκκρεμούσε για μια δεκαετία.

Βέβαια, καθοριστικός ήταν ο ρόλος του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, που αποδεικνύεται εξαιρετικά αποτελεσματικός. Αναφερόμαστε στην επίλυση του μακροχρόνιου ζητήματος των ανεξόφλητων επιδοτήσεων εργασίας 12% για τις παραμεθόριες επιχειρήσεις, στο πλαίσιο των παλαιότερων επανειλημμένων παρεμβάσεων του Συνδέσμου.

Με τις συνολικές αξιώσεις των επιχειρήσεων από το 2010 να ανέρχονται σε σημαντικά ποσά, μέρος των οποίων έχει ήδη φορολογηθεί χωρίς να εκταμιευθεί, δημιουργήθηκε στις επιχειρήσεις σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας.

Άλλωστε, όπως σημειώνει ο ΣΒΕ «στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, η απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων επηρεάζει άμεσα την εύρυθμη λειτουργία των ακριτικών επιχειρήσεων και τους δίνει τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, στηρίζοντας ενεργά τη βιωσιμότητά τους».

Εξαιρετικά παραγωγική, αποτελεσματική και πολύτιμη η συγκεκριμένη κινητοποίηση του ΣΒΕ. Η περιφέρεια και ιδιαίτερα οι ακριτικές περιοχές είναι πυλώνας ανάπτυξης και ασφάλειας.

Πηγή: thepresident.gr