Ο Ν.Χαρδαλιάς εγκαινίασε τους ανακαινισμένους χώρους του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών

0
68

EUROKINISSI

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, εγκαινίασε σήμερα τους ανακαινισμένους χώρους του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ).

Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ΝΝΑ αποτελούν δωρεά του προέδρου του ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και Υποναυάρχου ε.τ. Πάνου Λασκαρίδη και αφορούν την 3Β πτέρυγα νοσηλείας, την κτιριακή επέκταση για το σύνολο των ιατρικών και νοσηλευτικών δραστηριοτήτων των εξωτερικών ιατρείων της καρδιολογικής κλινικής, η οποία ονομάσθηκε «Μαριλένα Λασκαρίδη» και τη συγκρότηση πτέρυγας βραχείας νοσηλείας με δυνατότητα πλήρους ιατρικής υποστήριξης σε βραχυχρόνια βάση -μεταξύ άλλων- θεραπευτικών δραστηριοτήτων ογκολογικών, αιματολογικών και νευρολογικών θεραπειών.

Στην ομιλία του ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η διαρκής αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους, βρίσκεται στην “καρδιά” των προτεραιοτήτων της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά. Αυτό όχι μόνο διότι θεωρούμε πως η ύπαρξη άριστα οργανωμένων υγειονομικών υποδομών συνιστά απολύτως αναγκαίο προαπαιτούμενο για το αξιόμαχο του στρατεύματος, αλλά και επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι το προσωπικό μας, ο πολλαπλασιαστής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεών μας, που σε καθημερινή βάση δίνει “τον αγώνα τον καλό” για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της ασφάλειας της πατρίδας, αξίζει μόνο το καλύτερο!».

Επίσης εξήρε την προσφορά των στελεχών του Υγειονομικού, «που μοχθούν νυχθημερόν για να σώσουν ζωές και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών τους» .

Παράλληλα σχολίασε ότι «ειδικότερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, όπου δοκιμάστηκαν τα όρια των υγειονομικών δομών της χώρας, οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες και προσφορές προς το κοινωνικό σύνολο έρχονται να συμπληρώσουν την Πολιτεία δίνοντας λύσεις σε επιτακτικά προβλήματα».

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Λασκαρίδη για τον οποίο ανέφερε ότι «με την πλούσια, συνεπή και ανιδιοτελή στήριξή του στο έργο του Πολεμικού Ναυτικού, επιβεβαιώνει ότι ανήκει στην τάξη των ευπατρίδων αυτών εφοπλιστών που βρίσκονταν πάντοτε στην πρωτοπορία των αγώνων του Έθνους για τη διατήρηση αξιόμαχων Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι νέες ανακαινισμένες και σύγχρονα εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του ΝΝΑ θα αποτελέσουν ένα πολύτιμο εφόδιο, που θα μεγιστοποιήσει την απόδοση του προσωπικού μας, με τελικό στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση και φροντίδα του κοινωνικού συνόλου που έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες μας.

Ο διοικητής του ΝΝΑ, αρχιπλοίαρχος Λάμπρος Μπιλάλης, υπογράμμισε τη σημασία της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, η πρέσβης και γενική πρόξενος του Παναμά στην Ελλάδα Julie Lymberopulos, ο πρώην υπουργός Άμυνας και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Χηνοφώτης, οι επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΝ, ναύαρχοι ε.α. Νικόλαος Τσούνης και Κοσμάς Χρηστίδης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος -Ελληνική Ακτοφυλακή, αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης, καθώς και αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και πολιτικοί υπάλληλοι του ΝΝΑ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Λασκαρίδης τιμήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό για το σύνολο της συνεχούς στήριξής του, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου.

Πηγή: thepresident.gr