Ο Ηλίας Ξηρουχάκης Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΧΣ

0
52

Καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τις 21 Μαΐου 2021 αναλαμβάνει ο κ. Ηλίας Ε. Ξηρουχάκης, καταξιωμένο στέλεχος του χρηματοπιστωτικού τομέα και μέχρι πρότινος Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου.

Ο κ. Ξηρουχάκης διαθέτει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα έχοντας διατελέσει ανώτατο διευθυντικό στέλεχος σε τράπεζες και χρηματοπιστωτικές εταιρείες τόσο στην Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό. Από τον Μάιο του 2019 εκτελεί καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθύνοντος Σύμβουλου, όπου έχει διαχειριστεί επιτυχώς σύνθετα projects του Ταμείου με το πλέον πρόσφατο να αφορά την ΑΜΚ της Πειραιώς.

Ο κ. Ηλίας E. Ξηρουχάκης είναι κάτοχος Πτυχίου Bachelor of Arts (Honours) στη Διοίκηση από το London Metropolitan University (UK), διαθέτει Μεταπτυχιακό (MSc) στη μακροοικονομία και τα οικονομικά από το Exeter University (UK) και Μεταπτυχιακό (MBA) στη Διοίκηση Τραπεζών, επίσης, από το Exeter University. Επιπροσθέτως, διαθέτει Μεταπτυχιακό στην Εταιρική Διακυβέρνηση Διεθνών Τραπεζικών και Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων INSEAD.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου και η Εκτελεστική Επιτροπή εύχονται στον κ. Ξηρουχάκη κάθε επιτυχία και στα νέα του καθήκοντα και στο έργο που καλείται να επιτελέσει.

Αποστολή του Ταμείου αποτελεί η διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στο πλαίσιο του δημοσίου συμφέροντος και, παράλληλα, με την ανεξαρτησία του ενισχύει τη δυναμική των συστημικών τραπεζών να λειτουργήσουν ως μοχλός στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: thepresident.gr