Ο Αναστάσης Ροϊλός σε καμπάνια για την έμφυλη ισότητα: Ο μόνος δρόμος είναι της αγάπης (βίντεο)

0
64

«Ο αγώνας για ίσα δικαιώματα δεν είναι των γυναικών ή των μειονοτήτων. Δεν είναι μία μάχη από την οποία κερδίζουν αυτοί και χάνουμε και χάνουμε εμείς, εμείς “οι κληρονόμοι της πατριαρχίας”, αναφέρει ο ηθοποιός Αναστάσης Ροϊλός σε βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο instagram, ανοίγοντας έτσι την καμπάνια #Enomenoi για την ισότητα, μία πρωτοβουλία της ΜΚΟ Women Act.

O γνωστός ηθοποιός στέλνει το δικό του μήνυμα του κατά του σεξισμού, επισημαίνοντας πως πρόκειται για «έναν αγώνας από τον οποίο κερδίζουμε όλοι» και με τα λόγια του Χρόνη Μίσιου υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «ο μόνος δρόμος είναι της αγάπης, της τρυφερότητας, της κατανόησης».

H Women Act επιχειρεί, με την καμπάνια #Enomenoi, να βάλει ένα τέλος στη νοοτροπία που θέλει άνδρες να υποτιμούν, προσβάλλουν και αφαιρούν ζωές γυναικών και γυναίκες που θεωρούν ότι ο άνδρας έχει τον λόγο και τη δύναμη.

 «Η έμφυλη ισότητα δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνο τις γυναίκες, ενώ οι φυλετικές διακρίσεις και κάθε είδους κακοποίηση δεν παρατηρούνται μόνο στις συζυγικές σχέσεις, ούτε σχετίζονται με την ηλικία, το οικονομικό ή μορφωτικό υπόβαθρο», λένε οι συνιδρύτριες της ΜΚΟ που έχει ως σκοπό να ενδυναμώσει τις γυναίκες και να τις ωθήσει να διεκδικήσουν θέσεις ηγεσίας και ευθύνης στη δημόσια σφαίρα. 

Γι’ αυτό στόχος ήταν ο σχεδιασμός μίας καμπάνιας που θα απευθύνεται άμεσα σε όλες και όλους, χρησιμοποιώντας το πιο ισχυρό εργαλείο της εποχής, στ’ οποίο οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση από οπουδήποτε, τα social media. 

 Όπως εξηγούν οι ίδιες, ενώνοντας τις φωνές τους με άνδρες, που κινούνται στη δημόσια σφαίρα, διακρίνονται στον επαγγελματικό τομέα τους και -ενδεχομένως- μπορούν να επηρεάσουν καλύτερα τις νεότερες γενιές, ελπίζουν να διαλυθούν τα στερεότυπα που θέλουν ανθρώπους, χωρισμένους σε ισχυρούς άνδρες και ανίσχυρες γυναίκες. 

Ουσιαστικά πρόκειται για μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης όπου τα κεντρικά πρόσωπα, άνδρες από τον χώρο των τεχνών, του θεάματος και του αθλητισμού, συναισθάνονται τον προβληματισμό και την αγωνία, που έχει προκύψει από τα ολοένα αυξανόμενα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών και θέλουν να συμβάλλουν στην εξάλειψη τους. Μιλούν οι ίδιοι, αυτή τη φορά, λέγοντας γιατί η έμφυλη ισότητα είναι αναγκαία, γιατί δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ένα ζήτημα που απασχολεί μόνο γυναίκες, αλλά κυρίως εξηγούν τους λόγους που μόνο #enomenoi τα θα καταφέρουμε.

«Η εκστρατεία δεν έχει σκοπό να υποδείξει, ούτε να καταδικάσει. Αντιθέτως, στοχεύουμε στην αποστολή ενός θετικού μηνύματος. Ενδεχομένως, του θετικότερου… της ισότητας που προκύπτει από την αγάπη, την κατανόηση, τον σεβασμό που δικαιούται κάθε άνθρωπος. Φιλοδοξία μας είναι η διάλυση της κουλτούρας που θέλει την (όποια) σχέση να εκχωρεί δύναμη εξουσίας και ιδιοκτησίας στον άνδρα. Στόχος μας η καλλιέργεια της τις επιθυμίες, στον γάμο, την οικογένεια, τη σχέση… την κάθε είδους σχέση. Ενωμένοι για την υγιή σχέση, την κατάκτηση του σεβασμού, την ευτυχία, την επίτευξη του στόχου και την υλοποίηση των ονείρων», τονίζουν οι συντελεστές.

Το πρώτο βίντεο της καμπάνιας έχει αναρτηθεί ήδη με τον ηθοποιό Αναστάση Ροϊλό να στέλνει το δικό του μήνυμα υπέρ της έμφυλης ισότητας, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα βίντεο τα οποία μπορείτε να βλέπετε στη σελίδα της Women Act σε Facebook και Instagram, αλλά και μέσω του Viber.

 

Πηγή: thepresident.gr