Ντράγκι: Υπογράψαμε συμφωνία για την αύξηση των εισαγωγών φυσικού αερίου από την Αλγερία

0
42

ΑΠΕ

“Υπογράψαμε συμφωνία για την αύξηση των εισαγωγών φυσικού αερίου από την Αλγερία”, δήλωσε σήμερα ο Μάριο Ντράγκι από το Αλγέρι.

Ο Μάριο Ντράγκι επισκέφθηκε σήμερα την Αλγερία και το ενεργειακό αποτέλεσε κύριο θέμα συζήτησης με την ηγεσία της βορειοαφρικανικής αυτής χώρας.

“Σήμερα υπεγράφη συμφωνία της Ιταλικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων ΕΝΙ με την αλγερινή Sonatrach, για να αυξήσουμε τις εισαγωγές μας σε φυσικό αέριο”, δήλωσε πριν λίγο από το Αλγέρι ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, όπως τόνισε, η συνεργασία των δύο χωρών θα επεκταθεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στο πράσινο υδρογόνο.

“Αμέσως μετά την εισβολή στην Ουκρανία, είχα ανακοινώσει ότι η Ιταλία θα έκανε κινήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα με στόχο τη μείωση της εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο. Οι σημερινές συμφωνίες αποτελούν σημαντική απάντηση σε αυτό τον στρατηγικό στόχο, ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες. Η κυβέρνησή μου θέλει να υπερασπίσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις από τις συνέπειες του πολέμου”, δήλωσε τέλος ο Ντράγκι.

Πηγή: thepresident.gr