Νιγηρία: Ξεπέρασαν τα 30.000 τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό

0
54

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Νιγηρία ξεπέρασαν τα 30.000 χθες Τετάρτη, ανακοίνωσε το νιγηριανό κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών (NCDC), καθώς η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής την ώρα που χαλαρώνουν οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν για να αναχαιτιστεί.

Το NCDC διευκρίνισε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 460 νέα κρούσματα, με το σύνολό τους να φθάνει πλέον τα 30.249.

Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 ανέρχονται σε 684, κατά την ίδια πηγή.

Με βάση όσα ανακοινώνουν οι αρχές, η χώρα των 200 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως και πολλά άλλα κράτη της Αφρικής, κατάφερε μέχρι σήμερα να αποτρέψει τον κίνδυνο να θρηνήσει χιλιάδες νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, όπως πολλές χώρες της Ευρώπης, οι ΗΠΑ και η Βραζιλία.

Όμως ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας κάνουν λόγο για έλλειψη αξιόπιστων δεδομένων και εκφράζουν την ανησυχία ότι ο ιός εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα.

Εξαιτίας των φόβων τους για τον αντίκτυπο της πανδημίας στην οικονομία, οι αρχές της Νιγηρίας χαλαρώνουν τις τελευταίες εβδομάδες τα μέτρα περιορισμού που είχαν επιβάλει.

Η επανέναρξη των πτήσεων εσωτερικού, χθες Τετάρτη, ήταν το πιο πρόσφατο βήμα στη διαδικασία αυτή. Καταγράφηκε μία εβδομάδα μετά την άρση της απαγόρευσης των διαπολιτειακών μετακινήσεων.

Πηγή: thepresident.gr