Απεγκλωβισμός Πρόβατων από Βάλτο στην Περιοχή Άγιος Βασίλειος Θεσσαλονίκης
Ένα κοπάδι πρόβατα εντοπίστηκε εγκλωβισμένο σε βάλτο με κοπριά στην περιοχή Άγιος Βασίλειος της Θεσσαλονίκης. Ένα από τα πρόβατα, που ανήκει σε κοντινό μοναστήρι, απομακρύνθηκε από τη διαδρομή του, γεγονός που οδήγησε και τα υπόλοιπα να το ακολουθήσουν. Έτσι, όλα τα ζώα βρέθηκαν και κολλήθηκαν σε έναν αυτοσχέδιο χώρο απόθεσης κοπριάς.

Στην περιοχή κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία από διερχόμενους πολίτες, οι οποίοι ζήτησαν βοήθεια. Η πυροσβεστική συνεργάστηκε με την Εθελοντική Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Δρυμού και ξεκίνησε μια επιχείρηση διάσωσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομάδας Διάσωσης Δρυμού, Νίκος Γιάμπαστο, η επιχείρηση αποδείχθηκε δύσκολη, καθώς τόσο τα ζώα όσο και οι διασώστες βρίσκονταν σε δυσχερή κατάσταση λόγω του βούρκου.

«Με την υποστήριξη της πυροσβεστικής, δημιουργήσαμε αυτοσχέδιες εξέδρες με μεταλλικές σκάλες και προσεγγίσαμε τα πρόβατα ένα-ένα, κρατώντας τα αγκαλιά. Στη συνέχεια, τα δέναμε με ασφάλεια και τα τραβούσαμε προσεκτικά έξω», εξήγησε ο κ. Γιάμπαστος, προσθέτοντας ότι η προτεραιότητα της ομάδας ήταν να απεγκλωβιστούν τα ζώα χωρίς να κινδυνέψουν ή να υποστούν τραυματισμούς.

Πηγή: newsbomb.gr