Νέο μπαράζ επιθέσεων κατά ελληνικών ιστοσελίδων εξαπέλυσαν Τούρκοι χάκερ

0
84

Μία εβδομάδα μετά τον ψηφιακό βανδαλισμό δεκάδων ιστοσελίδων συνδεδεμένων με το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), κατάφεραν την Κυριακή να θέσουν εκτός λειτουργίας 26 σελίδες που εξυπηρετούνται από διακομιστές (servers) του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Ερευνας (ΙΤΕ), στην Κρήτη. Η υπόθεση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς το ΙΤΕ είναι υπεύθυνο για την τεχνική υποστήριξη του μητρώου ονομάτων Internet με κατάληξη .gr και .ελ. Δηλαδή ολόκληρου του ελληνικού Ιντερνετ!

Οπως και μετά την επίθεση σε ιστοσελίδες φορέων και δομών συνδεδεμένων με το ΓΕΣ, όπως το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, έτσι και τώρα, η επίθεση ανακοινώθηκε μέσω του Twitter. Ο χρήστης @ynsmroztas με ανάρτησή του το πρωί της Κυριακής ανακοίνωσε ότι όλες οι ιστοσελίδες που εξυπηρετούνται από server του ΙΤΕ και έχουν κατάληξη forth.gr (Foundation for research and Technology) έχουν «πέσει». Αυτό που πέτυχαν στην πραγματικότητα οι χάκερ ήταν να θέσουν εκτός λειτουργίας 26 ιστοσελίδες «συνδεδεμένες» με το ΙΤΕ, όπως για παράδειγμα οι digitalcrete.ims.forth.gr, politeia.ims.forth.gr, geodiametrics.ims.forth.gr κ.ο.κ. Οι χάκερ αλλοίωσαν τις αρχικές σελίδες (homepage) αναρτώντας φωτογραφίες του σεισμογραφικού πλοίου «Ορούτς Ρέις» με την τουρκική σημαία και το σύνθημα «έχουμε ένα στρατό που αγαπάει τον θάνατο και τη θυσία». Στην ίδια εικόνα αναφέρεται το όνομα της ομάδας των χάκερ που πραγματοποίησε την επίθεση: «Akincilar».

Πρόκειται για τα άτομα ή «ψηφιακούς πολεμιστές», όπως αυτοαποκαλούνται, που την περασμένη εβδομάδα έθεσαν εκτός λειτουργίας δεκάδες (σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις ο αριθμός τους υπερέβη τις 90) ιστοσελίδες που σχετίζονται με το Γενικό Επιτελείο Στρατού και έχουν κατάληξη army.gr. Οι εν λόγω ιστοσελίδες παρέμεναν μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ανενεργές και επανήλθαν μόλις χθες σε λειτουργία. Στελέχη του ελληνικού Πενταγώνου, που ρωτήθηκαν σχετικά, διευκρίνισαν ότι οι δράστες δεν είχαν καταφέρει να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα, καθώς δεν είχαν μπορέσει να παραβιάσουν το εσωτερικό δίκτυο του ΓΕΣ.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιάννη Σουλιώτη στην Καθημερινή ΕΔΩ

Πηγή: thepresident.gr