Νέες απειλές Ερντογάν: Θα πάρουμε ό,τι δικαιούμαστε σε Μεσόγειο και Αιγαίο

0
84

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην 949η επέτειο της μάχης του Μαντζικέρτ τονίζοντας ότι δεν θα υποχωρήσουν και προσθέτοντας πως είναι έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα κάθε επίπεδο.

Σύμφωνα το sigmalive.com ο κ. Ερντογάν έκανε λόγο για «ψευτόμαγκες στο Αιγαίο» και τόνισε ότι η Τουρκία στην Aνατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα θα πάρει αυτό που δικαιούται».

«Καλούμε τους συνομιλητές μας να μείνουν μακριά από λάθη που θα τους προκαλέσουν καταστροφή», δήλωσε ο κ. Ερντογάν σημειώνοντας επίσης ότι η Τουρκία δεν θα κάνει «καμία παραχώρηση» και θα κάνει οτιδήποτε είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσει τα δικαιώματά της στη Μαύρη θάλασσα, τη Μεσόγειο και το Αιγαίο.

«Δεν θα συμβιβαστούμε σε αυτά που είναι δικά μας… Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε οτιδήποτε είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η κληρονομιά του Βυζαντίου πέρασε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία με τον Σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή. Όσοι δεν αξίζουν να λέγονται καν κληρονόμοι του Βυζαντίου, παίρνοντας πίσω τους τους Ευρωπαίους, είναι σημάδι ότι επιδιώκουν την αδικία, την παρανομία και την πειρατεία και δεν μπορούν να πάρουν μαθήματα από την ιστορία».

Μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε πως όλοι θα δουν ότι η Τουρκία «δεν είναι μία χώρα που μπορείτε να τη δοκιμάζετε πλέον».

Πηγή: thepresident.gr