ΝΔ: Αθροίζουμε τις δυνάμεις μας στην εθνική προσπάθεια

0
143

«Αθροίζουμε τις δυνάμεις μας στην εθνική προσπάθεια», ήταν το θέμα της πρώτης πανελλαδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΝΔ, λίγο μετά την ολοκλήρωση της ιστορικής ημέρας έναρξης του εμβολιασμού κατά της covid-19 και απευθυνόταν στους επιστήμονες υγείας μέλη του κόμματος.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου απευθυνόμενος στα 170 και πλέον μέλη του Τομέα Υγείας του κόμματος, κυρίως γιατρούς, τόνισε σχετικά με τον σκοπό της εκδήλωσης: «Σήμερα μία μέρα καμπής για την πορεία της πανδημίας με την πολιτειακή και πολιτική μας ηγεσία να εμβολιάζεται, επιλέγουμε να διοργανώσουμε μία εκδήλωση για εσάς τους λειτουργούς της υγείας. Πάντα έχετε ρόλο πρωταγωνιστή στη μάχη για ζωή αλλά ίσως ποτέ άλλοτε η αποστολή σας δεν ήταν τόσο κρίσιμη όσο τώρα. Όχι μόνο για να διαγνώσετε, ούτε μόνο για να θεραπεύσετε αλλά και για να ενημερώσετε, να καθοδηγήσετε, να προστατεύσετε από την άγνοια, τον φόβο, τη δικαιολογημένη ανθρώπινη ανησυχία, την παραλυτική φήμη. Επιδίωξη μας είναι όχι μόνο να αναδείξουμε τον καθοριστικό σας ρόλο αλλά και να συνδράμουμε έμπρακτα στον καθημερινό σας αγώνα για ενημέρωση σχετικά με όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τα προληπτικά μέσα αντιμετώπισης της πανδημίας».

Οι βασικές επιστημονικές παρουσιάσεις καθώς και οι απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν δόθηκαν από τα έντεκα μέλη της ειδικής επιστημονικής ομάδας που έχει συστήσει η ΝΔ για τον σκοπό αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτήν συμμετέχουν οι: Πάνος Αντσακλής, επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας- Εντατικής Θεραπείας, διευθυντής 3ης Πανεπιστημιακής ΜΕΘ Ευγενιδείου, ο Νίκος Βουδούρης, Παιδίατρος-Νεογνολόγος, μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Μαρία Γαζούλη, καθηγήτρια Βιολογίας-Νανοϊατρικής, Εθνική Εκπρόσωπος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), η Μαρία Καραγιαννίδου, ερευνήτρια στο LSE, ειδική στη γήρανση και τη μακροχρόνια φροντίδα ηλικιωμένων, Χαράλαμπος Μόσχος, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, επιμελητής Α’ ΓΝΝΘΑ «Σωτηρία», Γεώργιος Παπαζήσης, αν. καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας και Ψυχίατρος, Κωνσταντίνος Πορπόδης, επίκουρος καθηγητής Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας, υπεύθυνος αλλεργιολογικών παθήσεων του αναπνευστικού στο ΓΝΘ «Παπανικολάου», Αθανάσιος Τρίκας, αν. καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, διευθυντής Καρδιολογικού Τμήματος στο ΓΝΑ «Ελπίς», Κωνσταντίνος Τσιγαρίδας, Παθολόγος – Ογκολόγος, αν. διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής στο «Υγεία» και Αριστοτέλης Τσιάκαλος, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, επιστημονικός διευθυντής του Λοιμωξιολογικού τμήματος Κλινικής «Λητώ».

Σύντομη παρέμβαση έκαναν ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, οι οποίοι υπογράμμισαν το πόσο σύνθετο εγχείρημα είναι η «Ελευθερία» και παρουσίασαν τον σχεδιασμό για τις φάσεις του εμβολιασμού με στόχο μέχρι το καλοκαίρι να έχει εμβολιαστεί η πλειονότητα του πληθυσμού.

Στη δική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναρωτήθηκε τι θα γινόταν αν η πανδημία συνέβαινε δύο χρόνια νωρίτερα, το 2018. Τόνισε επίσης τη σημασία του επιτεύγματος του εμβολίου για τη σωτηρία χιλιάδων ανθρώπινων ζωών.

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε με τη σειρά του στο εμβόλιο ως δώρο που αυτά τα Χριστούγεννα η επιστήμη χάρισε στον κόσμο αλλά και στο ότι ο κίνδυνος για τον εμβολιασμό είναι η άγνοια.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ Σίμος Ψωμιάδης σε συνεργασία με τους επικεφαλής των Θεματικών Τομέων Υγείας Βασίλη Θεοδουλίδη και Ανώτατης Εκπαίδευσης Στάθη Ευσταθόπουλο.

Πηγή: thepresident.gr