Ν.Ρωμανός: Ο κ. Τσίπρας κάνει κριτική σε όλες τις αποφάσεις που ο ίδιος νομοθέτησε

0
22

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, Αλέξη Τσίπρα, άσκησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός σε συνέντευξή του στο πρώτο πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ. «Θα περίμενα αυτοί που κάνουν τώρα αυτή την κριτική λίγες βδομάδες πριν τις εκλογές, να έκαναν την ίδια κριτική όταν δόθηκαν τα λεφτά στις επιχειρήσεις και σώθηκαν, επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας για τον κορονοϊό, να έκαναν την ίδια κριτική όταν μειώναμε φόρους από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση, που έχουν μειωθεί συνολικά πάνω από 62 φόροι και εισφορές, να έκαναν την ίδια κριτική όταν εδώ και ενάμιση χρόνο αρχίσαμε ουσιαστικά να δίνουμε χρήματα για την υποστήριξη των καταναλωτών της ΔΕΗ και ούτω καθεξής», είπε ο κ. Ρωμανός με αφορμή την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για «επιδόματα προεκλογικού χαρακτήρα».

«Προφανώς είναι δύσκολο να διαχειριστούν ψυχολογικά το γεγονός ότι μια κυβέρνηση, απλά από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την εξουσία, κάνει αυτά τα οποία υποσχέθηκε πριν την αναλάβει και αυτά για τα οποία ψηφίστηκε τελικά και αυτά είναι όλα στην ίδια κατεύθυνση» συμπλήρωσε.

Ο κ. Ρωμανός σημείωσε ότι τα επιδόματα προκύπτουν από τον πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο γιατί «αυτό το οποίο γίνεται, είναι ότι αναπτύσσεται η οικονομία, έχουμε πολύ καλύτερα δημοσιονομικά περιθώρια, τα οποία μάλιστα διαρκώς μεταβάλλονται προς το καλύτερο και υπερισχύουν των προβλέψεων».

«Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε ακριβώς το αντίθετο» τόνισε και επισήμανε ότι «σε μια εποχή που έβρεχε χρήμα και αναπτυσσόταν η παγκόσμια οικονομία, εμείς ήμασταν σε μία κατάσταση υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης και από αυτή την υπερφορολόγηση, σε συνθήκες μη έκτακτες όπως αυτές που διανύουμε, τώρα, έδινε επιδόματα στην εκλογική του πελατεία».

Ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ αναφέρθηκε και στα funds, σημειώνοντας ότι «τα γεράκια των funds τα νομοθέτησε ο κ. Τσίπρας» ενώ χαρακτήρισε σουρεαλιστικό ότι «ο κ. Τσίπρας κάνει κριτική σε όλες τις αποφάσεις του, κάνει κριτική στις αποφάσεις που ο ίδιος πήρε και νομοθέτησε για τα funds και για τα κόκκινα δάνεια». «Επίσης νομοθέτησε την προσωπική διαφορά και τώρα έρχεται και λέει πόσο άδικη είναι η προσωπική διαφορά. Και προφανώς σε όλα τα πεδία έκανε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που υποσχόταν. Άρα, δεν με ενδιαφέρει καθόλου να σχολιάσω τις δήθεν υποσχέσεις Τσίπρα. Δεν είναι καν κοστολογημένες, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν επικεντρώνει καν εκεί. Σε μια συνέντευξη που έδωσε χθες, ένα ελάχιστο κομμάτι της συνέντευξης ήταν στο να αναφερθεί ουσιαστικά σε αυτά τα οποία θέλει να κάνει και όλο το υπόλοιπο ήταν μια τοξική κριτική στην κυβέρνηση» προσέθεσε.

Τέλος για το ζήτημα των καλλιτεχνών δήλωσε «νομίζω ότι αυτό το οποίο έγινε λάθος είναι ότι δεν βγήκαμε από την αρχή να εξηγήσουμε με πάρα πολύ απλά λόγια τι ακριβώς κάνει αυτό το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το τι ίσχυε και απλώς κωδικοποιεί όλα αυτά που ήδη ίσχυαν στο Δημόσιο και τα καταγράφει με ένα τρόπο που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ και επειδή τα είδαν καταγεγραμμένα, πυροδοτήθηκε ένα χρόνιο ζήτημα που είναι αυτό της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, αλλά είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν είχε λυθεί ποτέ, όλα τα προηγούμενα χρόνια και θεωρώ ότι βρέθηκε μια αφορμή να επιλυθεί τώρα και ορθώς η κυβέρνηση δεν το βάζει κάτω από το χαλί και το επιλύει».

Ο κ. Ρωμανός σημείωσε ακόμα ότι πολλά από τα αιτήματα που ακούστηκαν, είναι παράλογα και μη υλοποιήσιμα, λέγοντας «όταν ζητάς ανωτατοποίηση των ήδη υπαρχόντων ιδιωτικών στην πλειοψηφία τους σχολών, καταρχάς δεν γίνεται, κατά δεύτερον, έρχεται κόντρα με τη βασική σου, ως αριστερά, γραμμή, του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια». «Άρα προφανώς εκεί είναι και ένα θέμα ιδεολογικό, αλλά επί της ουσίας, το ότι δεν υπάρχει μέχρι σήμερα Ανωτάτη Σχολή Παραστατικών Τεχνών δημόσια, ναι, είναι ένα ζήτημα το οποίο όμως δεν προέκυψε χθες. Δεν προέκυψε από το Προεδρικό Διάταγμα. Υπάρχει εδώ και δεκαετίες».

Πηγή: thepresident.gr