Ν.Ηλιόπουλος: Κυβέρνηση Μητσοτάκη σημαίνει ένα πράγμα: ότι ο μήνας δεν βγαίνει

0
16

ΑΠΕ

«Κυβέρνηση Μητσοτάκη σημαίνει ένα πράγμα: ότι ο μήνας δεν βγαίνει», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι από τον Μάρτιο του ’21 μέχρι τον Μάρτιο του ’22 το ρεύμα αυξήθηκε 79,3%», επισημαίνει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «ακόμα και η αύξηση του βασικού μισθού που έκανε η κυβέρνηση είναι σταγόνα στον ωκεανό». Ακόμα, δηλώνει ότι η άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να φορολογήσει τα “ουρανοκατέβατα κέρδη” των εταιρειών ενέργειας «δείχνει ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση προστατεύει την αισχροκέρδεια».

Χαρακτηρίζοντας «αστεία επικοινωνιακά παιχνίδια» τις επιπλήξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στους υπουργούς της κυβέρνησης, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημειώνει: «Η ρήτρα αναπροσαρμογής, η βίαιη απολιγνιτοποίηση, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι επιλογές Μητσοτάκη». «Ακόμα και η ακραία και χυδαία λεηλασία που κάνουν τα γαλάζια golden boys στη ΔΕΗ φέρει τη σφραγίδα Μητσοτάκη», υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι «οι κάρτες έχουν βγει από τους πολίτες και είναι κόκκινες, για τον κ. Μητσοτάκη και την πολιτική του».

«Η μόνη επιλογή που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα είναι η πολιτική αλλαγή», τονίζει και παραπέμπει στα 5+1 σημεία που ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του κόμματος, τα οποία αποτελούν την «πολιτική αντιπρόταση» του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Όσον αφορά τις εκλογές του κόμματος στις 15 Μαΐου για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, ο Νάσος Ηλιόπουλος κάνει λόγο για μια διαδικασία που σηματοδοτεί «τη μαζικοποίηση και ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», υπενθυμίζοντας ότι «κάθε πολίτης που επιθυμεί μπορεί να έρθει και να ψηφίσει για πρόεδρο αφού πρώτα γίνει μέλος του κόμματος» και σχολιάζοντας πως έτσι, είναι μια διαδικασία που δίνει και το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής. «Ακριβώς για αυτό τον λόγο στο σύνθημα της διαδικασίας μιλάμε για την ανάγκη οι πολίτες να στείλουν τον λογαριασμό στο Μαξίμου, κάτι που είμαστε σίγουροι πως θα συμβεί», καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Πηγή: thepresident.gr