Ν.Ηλιόπουλος: Η ΝΔ συστήνει Ταμείο Ανάκαμψης Κολλητών

0
59
ΑΠΕ

«Η κυβέρνηση λόγω εγκληματικών επιλογών έχει καταδικάσει την κοινωνία στο σημερινό αδιέξοδο», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του/

«Από τον Νοέμβρη μέχρι σήμερα, εν μέσω περιοριστικών μέτρων, έχουμε θρηνήσει περισσότερους από 8.000 συνανθρώπους μας», σημειώνει, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «κάθε φορά που έχει χαλαρώσει τα μέτρα όλο αυτό το διάστημα, το έκανε με τέτοιο τρόπο που μετά από λίγο επέβαλε νέα σκληρότερη καραντίνα οδηγώντας και την κοινωνία και την οικονομία σε καταστροφικά οπισθογυρίσματα», σημειώνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο newsbomb.gr

Το άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων πρέπει να γίνει «με σχέδιο που θα προβλέπει την προστασία των πολιτών» και «όχι με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα ΜΜΜ και τους χώρους εργασίας», επισημαίνει ο Νάσος Ηλιόπουλος, όπως επίσης και με «δωρεάν συνταγογραφημένα τεστ για όλους, οπότε θα μπορούσαμε να έχουμε και καλύτερη επιδημιολογική εικόνα».

Αντίθετα, οι κυβερνώντες «διέλυσαν την επιθεώρηση εργασίας, σταμάτησαν τους ελέγχους και αναγκάζουν εργαζόμενους που μπήκαν σε καραντίνα να δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες», υπογραμμίζει. Προσθέτει δε ότι «δεν στήριξαν ποτέ το δημόσιο σύστημα υγείας, γιατί ακριβώς δεν πιστεύουν σε αυτό». «Δεν το έκαναν, με αποτέλεσμα να μη στηρίξουν ουσιαστικά τα δημόσια νοσοκομεία και αυτά να καταρρεύσουν. Σε σχέση με έναν χρόνο πριν έχουμε 1.680 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας και μειωμένο τον προϋπολογισμό για το ‘21 κατά 600 εκ.», αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι «τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι δεν υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν, οι γιατροί δίνουν στοιχεία για 113 ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ (82 με covid-19) εκ των οποίων οι 37 περιμένουν πάνω από τρεις μέρες».

Όσον αφορά την πολιτική της ΝΔ στο πεδίο της οικονομίας, ο Νάσος Ηλιόπουλος δηλώνει ότι «η άρνησή τους για πραγματική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων μας έφερε την τρίτη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη». «Ακριβώς για αυτό επιμένουμε για την ανάγκη διαγραφής και ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας, για να αποφύγουμε λουκέτα και απολύσεις», διαμηνύει και επαναλαμβάνει την ανάγκη για «μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση».

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παραθέτει ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά: «απλήρωτα δεκάωρα, κακοπληρωμένες δουλειές και διαλυμένη προσωπική ζωή». Καλεί δε τη ΝΔ να μην επιχειρήσει να νομοθετήσει «τον εργασιακό μεσαίωνα». Όσον αφορά δε το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο Νάσος Ηλιόπουλος κάνει λόγο για «Ταμείο Ανάκαμψης Κολλητών» και για έναν «κρατικοδίαιτο καπιταλισμό». «Κάποιοι λίγοι πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου θα πλουτίζουν, θα αποκτούν ισχύ και πολιτική επιρροή εις βάρος όλων των υπολοίπων», σημειώνει.

Τέλος, σχετικά με την υπόθεση Φουρθιώτη, ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρεται σε «θεσμική παρακμή μιας κυβέρνησης που εκβιάζεται από πρακτικές και λογικές του υποκόσμου». Όταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος «κατηγορείται για απάτη και εκβιασμό και αντί για διώξεις απολαμβάνει τη φύλαξη μισού αστυνομικού τμήματος, τότε ο πρωθυπουργός οφείλει να δώσει εξηγήσεις», τονίζει. Τις απαντήσεις «τις χρωστάνε στην κοινωνία, όχι στην αξιωματική αντιπολίτευση», καταλήγει, «στους χιλιάδες εργαζόμενους που προσπαθούν να επιβιώσουν με τα 500 ευρώ τη στιγμή που άλλοι κάνουν απάτες εκατοντάδων χιλιάδων και απολαμβάνουν την προστασία της αστυνομίας».

Πηγή: thepresident.gr