Μόδα και τέχνη στην πρώτη μπουτίκ Dries Van Noten στις ΗΠΑ

0
94

Στο Λος Άντζελες εγκαινίασε την πρώτη επί αμερικανικού εδάφους μπουτίκ του ο βελγικός οίκος μόδας Dries Van Noten και είναι γεμάτη με έργα τέχνης δημιουργών από όλον τον κόσμο.

Η μπουτίκ «κατέλαβε» δύο κτήρια δίπλα σε ένα τεράστιο πάρκινγκ στη La Cienega Boulevard. Το πρώτο -διώροφο κτήριο- το βάφτισαν Big House. Το δεύτερο, ονομάζεται πλέον Little House, είναι ένα μπανγκαλόου της δεκαετίας του 1950, καλυμμένο πλήρως από κισσούς.

Οι κολεξιόν του οίκου παρουσιάζονται στο Big House, οι γυναικείες στο ισόγειο και οι ανδρικές στον πάνω όροφο. Το ντεκόρ είναι έργα τέχνης: κάποια από αυτά, όπως τα με πολλά μέσα κολάζ του με έδρα το Λος Άντζελες Jan Gatewood, φιλοτεχνήθηκαν απ’ ευθείας στους τοίχους της μπουτίκ ως τοιχογραφίες από καλλιτέχνη δρόμου. «Δεν ήθελα να έχω εκείνη την αίσθηση της γκαλερί όπου τα πάντα είναι εμπόρευμα… είναι πιο πολύ σαν γκράφιτι» εξήγησε, μιλώντας στο Dezeen, ο Van Noten. Τα γλυπτά έπιπλα είναι από τον με έδρα το Ρότερνταμ σχεδιαστή Johan Vilandrich, αλλά εκτίθενται και προτομές ανθρώπινων κεφαλών με τατουάζ τις οποίες έχει φιλοτεχνήσει ο Τσέχος καλλιτέχνης Richard Stipl.

Επιπλέον, στο Big House υπάρχουν δωμάτια με αρχειακό υλικό, «σοβατισμένα» με εικόνες από παλιά ντεφιλέ και καμπάνιες προώθησης κολεξιόν του οίκου. Μπορεί εκεί να αποκτήσει κάποιος παλιές κρεασιόν -κάποιες από τη δεκαετία του 1990-, και από τότε που θα αρθούν τα μέτρα προστασίας λόγω πανδημίας να πωλήσει ενδύματα Dries Van Noten τα οποία δεν επιθυμεί πλέον. «Δεν έχει να κάνει μόνο με λόγους βιωσιμότητας, αλλά είναι η όλη ιδέα ότι ένα όμορφο ένδυμα παραμένει όμορφο ακόμη κι αν άλλοι το είχαν φορέσει – και μου αρέσει η ιδέα να υπάρχουν καινούργια ρούχα και παλιά ρούχα μαζί στο ίδιο κατάστημα» είπε ο Van Noten.

Πηγή: thepresident.gr