Μικρές οι απώλειες σε τουριστικές αφίξεις για την Ελαφόνησο φέτος

0
11
ΑΠΕ

“Κράτησε δυνάμεις” η Ελαφόνησος τη φετινή τουριστική χρονιά καταγράφοντας μικρές απώλειες στις αφίξεις τουριστών με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το λιμεναρχείο Νεάπολης στο διάστημα Ιουλίου-Οκτωβρίου 2020.

Συγκεκριμένα, η μείωση των αφίξεων ανήλθε σε 13,7% σε σχέση με το ίδιο περυσινό διάστημα. Ακόμα πιο περιορισμένη, και συγκεκριμένα στο 8,85%, καταγράφηκε η μείωση στο δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου συγκριτικά με το αντίστοιχο του περσινού χρόνου, πράγμα που καταδεικνύει και τη σταθερή τάση του προορισμού για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, παρά τις αντιξοότητες που προκάλεσε η πανδημία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μας χαροποιεί που τα αποτελέσματα δικαιώνουν τις προσπάθειες όλων μας, δήλωσε η δήμαρχος Έφη Λιάρου. «Τα στοιχεία των αφίξεων αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα ότι όλα λειτούργησαν όπως είχαμε προγραμματίσει και εφαρμόσει με συνέπεια και συνέχει», σημείωσε. Στη συνέχεια των δηλώσεών της, η κ. Λιάρου αναφέρθηκε στην προετοιμασία που έγινε όλο το διάστημα του περασμένου χειμώνα και επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ο δήμος Ελαφονήσου έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα προσέγγισης των αγορών για τη νέα χρονιά με σειρά διαδικτυακών συναντήσεων με δημοσιογράφους και επαγγελματίες του τουρισμού που άρχισαν το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και συνεχίζονται και αυτή την περίοδο εστιάζοντας στις βασικές αλλά και σε νέες αγορές με στόχευση στις ομάδες κοινού με ενδιαφέροντα αντίστοιχα με εκείνα που προσφέρει ο προορισμός.

Πηγή: thepresident.gr