ΜέΡΑ25 για τους πλειστηριασμούς: Τεράστιες και εγκληματικές οι ευθύνες των μνημονιακών κομμάτων

0
10

Eurokinissi

«Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς, αμέσως επισημάναμε το αδιανόητο της σχετικής απόφασης», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, επισημαίνοντας πως ταυτόχρονα, «κάλεσε τις πολιτικές ηγεσίες των μνημονιακών κομμάτων να μην κρυφτούν πίσω από μία απόφαση που πάρθηκε εντός ενός νομικού πλαισίου που αυτές θέσπισαν».

«Όσο υπάρχει ο “Ηρακλής” της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, αλλά και οι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά ταμεία, για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ακόμα και για το ιδιώνυμο αδίκημα για όσους αντιστέκονται στην πραγματοποίηση των πλειστηριασμών αυτών, δεν απαλλάσσει τις μνημονιακές κυβερνήσεις από τις δικές τους τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες, ό,τι κι αν αποφασίσει ο ‘Αρειος Πάγος», τονίζει και συνεχίζει:

«Στον αντίποδα όλων αυτών, υπάρχει το νομικό πλαίσιο που προτείνει το ΜέΡΑ25 με την κατάργηση του “Ηρακλή”, το τέλος της μεταφοράς των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά ταμεία και την θέσπιση πραγματικής προστασίας, της πρώτης, λαϊκής κατοικίας και των μικρομάγαζων από μία δημόσια εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων, τον “Οδυσσέα”. Αυτή είναι η μόνη πραγματική, άμεση, ρεαλιστική και δίκαιη λύση. Κι όχι η αναστολή των πλειστηριασμών που ζητάει ο κ. Τσίπρας, μέχρι -άκουσον άκουσον- τις εκλογές και μάλιστα με ΠΝΠ», αναφέρει το ΜέΡΑ25, κάνοντας λόγο για «την κατάπτυστη αυτή μνημονιακή και αντικοινοβουλευτική διαδικασία». «Την ίδια στιγμή που για τον “Ηρακλή” της Μητσοτάκης Α.Ε. λέει πως δεν σκοπεύει να τον καταργήσει, αν αναλάβει την εξουσία, απλώς να μην εγγράψει τις εγγυήσεις του δημοσίου προς τον “Ηρακλή”, στα αρπακτικά ταμεία δηλαδή, στο δημόσιο χρέος. Αυτό όμως πρακτικά σημαίνει επίσπευση των πλειστηριασμών!», τονίζει και καταλήγει:

«Γι’ αυτό το ΜέΡΑ25 επιμένει πως η Ρήξη είναι η μόνη απάντηση σε αυτή την πολλαπλή κρίση για νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Πηγή: thepresident.gr