Με τον Ι.Σ. Κληρικών Ελλάδος συναντήθηκε ο Δ.Κουτσούμπας

0
38

ΑΠΕ

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της Κ.Ε. και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Ο Δ. Κουτσούμπας κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, στις θέσεις του ΚΚΕ τονίζοντας πως «ο διαχωρισμός της εκκλησίας από το κράτος αποτελεί πάγιο δημοκρατικό αίτημα και ταυτόχρονα ώριμη ανάγκη που εκπορεύεται, πρώτα απ’ όλα, από την ανάγκη της πλήρους κατοχύρωσης της ελευθερίας συνείδησης. Όπως είναι γνωστό στον ελληνικό λαό από τη μακρόχρονη εμπειρία του, το ΚΚΕ ουδέποτε διαχώρισε τους εργαζόμενους σε θρησκευόμενους και μη. Στάθηκε πάντοτε με απόλυτο σεβασμό στο θρησκευτικό συναίσθημα και στις παραδόσεις του λαού».

Συγκεκριμένα για το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ επεσήμανε πως «αυτό είναι το μέγιστο ακανθώδες θέμα για το οποίο βέβαια απαιτείται μια καλύτερη ουσιαστική, νομική και πολιτική προετοιμασία. Σε κάθε περίπτωση το ΚΚΕ θεωρεί σημαντικό να εξασφαλιστεί η μισθοδοσία καθώς και συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης των κληρικών, ιδιαίτερα των κατώτατων βαθμίδων, του λεγόμενου δηλαδή λαϊκού κλήρου. Μάλιστα, το ΚΚΕ έχει καταθέσει σχετική πρόταση νόμου παλιότερα».

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε επίσης ότι «πρέπει να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα των οργανικών θέσεων των εφημερίων της Εκκλησίας της Ελλάδας και των λοιπών εκκλησιαστικών καθεστώτων όπως της Κρήτης και της Δωδεκανήσου, μέσω της επικαιροποίησης του αριθμού των εφημεριακών θέσεων στον αριθμό που να ανταποκρίνεται στην υφιστάμενη κατάσταση και στην κάλυψη των αναγκών με τα ισχύοντα πληθυσμιακά δεδομένα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, π. Γεώργιος Σελλής, δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε τον κ. γενικό γραμματέα σε μια περίοδο πραγματικά δύσκολη τη στιγμή που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Όμως η ζωή συνεχίζεται, το κράτος έχει συνέχεια και είμαστε εδώ για να τον ενημερώσουμε για διάφορα εφημεριακά θέματα τα οποία μας απασχολούν και τον θέλουμε αρωγό στις προσπάθειές μας. Ο κ. γενικός γραμματέας μας υποσχέθηκε ότι θα είναι μαζί μας και ότι θα βοηθήσει στα θέματα αυτά, τα οποία μας απασχολούν, να δοθεί λύση. Τον ευχαριστούμε και ευχόμεθα και σε μελλοντική συνεργασία μαζί του» δήλωσε ο

Επίσης ο π. Ζαφείριος Αδαμάκης, εφημέριος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, χαρακτήρισε τη συζήτηση με τον Δ. Κουτσούμπα «εγκάρδια και εποικοδομητική», προσθέτοντας ότι ευχαριστεί τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ για την παρέμβαση που θα κάνει, καθώς και ότι ο κ. Κουτσούμπας υποσχέθηκε ότι «θα είναι αρωγός στα θέματα που αφορούν την Εκκλησία, που αφορούν τους ιερείς γενικότερα».

Πηγή: thepresident.gr