Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Η κρίσιμη επιλογή των απογοητευμένων ψηφοφόρων
Η αναμονή για το αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής εξαρτάται από τους απογοητευμένους ψηφοφόρους. Αυτοί που υποστήριξαν τον Γερουλάνο και τη Διαμαντοπούλου θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα. Η επιλογή τους, καθώς και η συμμετοχή τους στις κάλπες, θα είναι κρίσιμες. Όσοι δεν ψήφισαν τον υποψήφιο της προτίμησής τους, δύσκολα θα βρουν κίνητρο να στηρίξουν τη δεύτερη ή τρίτη επιλογή τους.

Οι πρόσφατες εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύουν την υπεροχή του κόμματος σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ οι πρώτοι προχώρησαν σε εκλογική διαδικασία, οι δεύτεροι συνεχίζουν την προβληματική τους πορεία. Το ότι η μονομαχία Ανδρουλάκη-Δούκα, έστω και με ελάχιστους ψήφους για τον Γερουλάνο, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, ήταν κάτι που περιμέναμε και τελικά συνέβη.

Η εικόνα του Δημάρχου Δούκα, που κατέλαβε την τέταρτη θέση στην Αθήνα, δείχνει ότι δεν έχει καταφέρει να πείσει. Αντίθετα, ο Ανδρουλάκης έχει να αντιμετωπίσει τη φθορά που συνοδεύει τη θέση του αρχηγού του κόμματος. Η προσεχής Κυριακή μπορεί να προσφέρει στο ΠΑΣΟΚ την ευκαιρία να χτίσει πάνω στη σοβαρότητα της διαδικασίας των εσωκομματικών εκλογών. Μπορεί αυτή η σοβαρότητα να πείσει τον κόσμο ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναλάβει τα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Όχι, αλλά μέσα στο σκηνικό της πολιτικής απογοήτευσης, η ικανότητά του να είναι σοβαρό είναι ένα σημείο διαφοροποίησης.

Καθώς πλησιάζουν οι επαναληπτικές εκλογές, γίνεται σαφές ότι το παιχνίδι των συμφωνιών θα είναι κρίσιμο. Οι δύο υποψήφιοι καλούνται να δείξουν την πολιτική τους ευφυΐα και ικανότητα να προσελκύσουν τους απογοητευμένους ψηφοφόρους. Στο πολιτικό τοπίο, όπου η σοβαρότητα απουσιάζει, το ΠΑΣΟΚ έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα ρόλο και να διαφοροποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η απογοήτευση των πολιτών αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Πηγή: newsbomb.gr