Με εντολή Κ.Μητσοτάκη δωρεάν οι μάσκες στα σχολεία

0
43

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει προετοιμάσει σχέδιο να καλυφθούν, μέσω της αυτοδιοίκησης, με μάσκες όλοι οι μαθητές της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί, ανακοίνωσε  ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πρόκειται για εντολή που έδωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργείο Εσωτερικών, με οδηγία «να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του».

«Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες ή μέρες.

Τόνισε ακόμη ότι θα γίνουν  9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων της χώρας. «Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με  την καθαριότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι μπορεί να παραταθεί και για το Σεπτέμβριο το μέτρο της τηλεργασίας ή back office, για τους δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Το μέτρο κανονικά λήγει σε 10 ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Ν.Κεραμέως: Υποχρεωτική η μάσκα μόνο στους εσωτερικούς χώρους σχολείων

Πηγή: thepresident.gr