Με 93χρονο επιζήσαντα του ‘Αουσβιτς συναντήθηκε ο Κ. Μπακογιάννης

0
157

Mε τον τον 93χρονο, Ισαάκ Μιζάν, επιζήσαντα από το ‘Αουσβιτς,  συναντήθηκε σήμερα στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων , ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Μετά τη συνάντηση που έγινε ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος , ο δήμαρχος Αθηναίων , προέβη στην ακόλουθη ανάρτηση στα social media :

“Ο Ισαάκ Μιζάν είναι 93 ετών. Είναι από την ‘Αρτα και συστήθηκε ως «απόφοιτος του ‘Αουσβιτς». Εκεί όπου δολοφονήθηκαν οι δύο αδελφές του και οι δύο γονείς του. Στο Ολοκαύτωμα που σφαγιάσθηκαν 60.000 Έλληνες Εβραίοι και εκατομμύρια συνάνθρωποι μας. Συμμετείχε καθιστός σήμερα στην τελετή για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, αψηφώντας το κρύο και τον φόβο του κορονοϊού. Τη στιγμή που ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος, ο κύριος Μιζάν έπιασε τα μπράτσα του αμαξιδίου και σηκώθηκε όρθιος. Ευθυτενής και αγέρωχος. Αυτός, το ανάστημα του, η αξιοπρέπεια του, η πίστη του, το μεγαλείο του. Ανατρίχιασα. Είναι τιμή μου κύριε Μιζάν που σας γνώρισα και που θα μπορώ να μιλήσω για εσάς στα παιδιά μου.”

Πηγή: thepresident.gr