Μακρόν: Η Ευρώπη μας είναι η ειρήνη. Αυτή μας προστατεύει από κρίσεις και πολέμους

0
43

ΑΠΕ/EPA/YOAN VALAT

«Η Ευρώπη μας είναι η ειρήνη, είναι αυτό που μας προστατεύει από κρίσεις και πολέμους», δήλωσε σήμερα μιλώντας στην πλατεία του Σατό στο Στρασβούργο ο υποψήφιος για την επανεκλογή του στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μακρόν επιτέθηκε εκ νέου στην Μαρίν Λεπέν λέγοντας ότι η υποψήφια της Δεξιάς προτείνει ένα εθνικιστικό σχέδιο, που δεν είναι πατριωτισμός και ανέφερε ότι πριν από πολλά χρόνια ο Μιτεράν είχε πει στην ίδια πλατεία «ο εθνικισμός είναι πόλεμος». Συνέχισε λέγοντας ότι «το ακροδεξιό σχέδιο είναι να φύγουμε από το πλαίσιο της Ευρώπης, δηλαδή να φύγουμε από τη βάση των αξιών και των δικαιωμάτων μας».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Monde, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ομάδα ανθρώπων προσκείμενων στον Μελανσόν φώναξαν συνθήματα εχθρικά προς τον Μακρόν, ο οποίος τους απάντησε.

Ωστόσο, νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με κυλιόμενη δημοσκόπηση του γαλλικού ινστιτούτου Ifop, το 33% των ψηφοφόρων του Μελανσόν δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Μακρόν, ενώ το 44% προσανατολίζεται στην αποχή. Το 23% των ψηφοφόρων του εμφανίζεται έτοιμο να υπερψηφίσει την Μαρίν Λεπέν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Πηγή: thepresident.gr