Μ.Βορίδης: Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η ψηφιακή μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης

0
64

ΑΠΕ

Πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, μέσω της αξιοποίησης των κατάλληλων ψηφιακών εργαλείων από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στη θεματική ενότητα «Τεχνολογία και Αυτοδιοίκηση» του «1ου Ελληνοκυπριακού Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας» (1st Greece – Cyprus Business Summit).

Ανέφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη δέσμευση 130 εκατ. ευρώ από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα κατευθυνθεί στο πρόγραμμα για τις «έξυπνες πόλεις».

Παράλληλα, απαρίθμησε μία σειρά από κρίσιμες υπηρεσίες του Δημοσίου που έχουν ψηφιοποιηθεί μέχρι σήμερα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Ειδικό Ληξιαρχείο το οποίο με την ψηφιοποίηση του Μητρώου Πολιτών μετετράπη από μία προβληματική υπηρεσία σε μία απολύτως χρηστική και λειτουργική υπηρεσία που έδωσε στους Έλληνες του εξωτερικού τη δυνατότητα να εκδίδουν ληξιαρχικές πράξεις ηλεκτρονικά, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία τους.

Τέλος, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε την αναγκαιότητα οι Δημόσιες Διοικήσεις να εκσυγχρονιστούν σε ψηφιακό επίπεδο προκειμένου να είναι σε θέση να επιτελέσουν στο ακέραιο τον ρυθμιστικό τους ρόλο και να συμβαδίσουν με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της ιδιωτικής οικονομίας και εξήρε τον ρόλο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων του προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης μέσα από την υλοποίηση επιμορφωτικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα οποία συνδράμει σημαντικά η Microsoft.

Πηγή: thepresident.gr