Μ.Σπυράκη: Ώρα να αναγνωριστεί στον αρμενικό λαό αυτό που του αναλογεί στη μετά-Σοβιετική εποχή

0
15

Την εκτίμηση ότι «η Τουρκία και η Ρωσία υπηρετούν τον ίδιο στόχο, του περιορισμού της διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών της ΕΕ» στη σύρραξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, εξέφρασε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καλώντας τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, να αναλάβει άμεσα δράση για την υπεράσπιση των συμφερόντων της ΕΕ.

Η κ. Σπυράκη, στην παρέμβασή της, επισήμανε ότι η σύρραξη στην περιοχή «ενθαρρύνεται απροσχημάτιστα από την Τουρκία, κοστίζει δεκάδες εκατοντάδες ζωές αμάχων, γιατί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ επιχειρείται εξόντωση του αρμενικού πληθυσμού, του πολύπαθου εκείνου κόσμου που απέναντι στην ιστορία στάθηκε και δουλεύει ειρηνικά, που έχει ριζώσει εκεί, ενώ η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τη Γενοκτονία».

«Υπάρχουν βόμβες διασποράς στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, άμαχοι που σκοτώνονται, υπάρχουν μαχητές που χρηματοδοτούνται από την Τουρκία και ήρθαν από τη Συρία», τόνισε και, απευθυνόμενη στον παρόντα στη συζήτηση κ. Μπορέλ, προσέθεσε: «Κι αν έχουμε την πρώτη εντύπωση ότι η Τουρκία αντιπαρατίθεται με τη Ρωσία στην περιοχή, εν τέλει, η Τουρκία και η Ρωσία υπηρετούν τον ίδιο στόχο, του περιορισμού της διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών της ΕΕ. Δεν αρκούν, λοιπόν, μόνο οι διαπιστώσεις μας και οι εκκλήσεις αποκλιμάκωσης, οφείλουμε ως ΕΕ να εμπλακούμε ενεργά στην περιοχή του Καυκάσου, με γνώμονα τις αρχές μας και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας».

«Κάποιος είπε εδώ, ήρθε η ώρα να κλείσουν οι πληγές της ιστορίας, κυρίως ήρθε η ώρα να αναγνωριστεί στον αρμενικό λαό αυτό που του αναλογεί στη μετά-Σοβιετική εποχή, τα δικαιώματά του», υπογράμμισε η κ. Σπυράκη, ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της.

Πηγή: thepresident.gr