Μ. Κομνηνάκα: Είναι ώρα του αγώνα, για να πάψουν οι συνεχιζόμενες ανθρωποθυσίες στον βωμό των κερδών

0
11

Στη θλίψη και την οργή του λαού για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, που «έχει γίνει ένα φουσκωμένο ορμητικό ποτάμι και θα εκφραστεί και αύριο στη μεγάλη εργατική παλλαϊκή απεργία» αναφέρθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, είπε ότι δεν είναι η ώρα της σιωπής. «Είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα, για να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους, για να αποκαλυφθούν οι αιτίες και οι ένοχοι των κρατικών εγκλημάτων και κυρίως, για να πάψουν αυτές οι συνεχιζόμενες ανθρωποθυσίες στον βωμό των κερδών».

Όπως τόνισε η κ. Κομνηνάκα, η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήταν ένα δυστύχημα που οφείλεται σε ένα ανθρώπινο λάθος, όπως προκλητικά επιχειρεί να μας πείσει η κυβέρνηση, αλλά ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, για το οποίο υπήρχαν επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, με ενόχους όσους «υπηρέτησαν και υπηρετούν την πολιτική της απελευθέρωσης των συγκοινωνιών, την υποχρηματοδότηση και ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου, την κατάτμηση του σιδηροδρομικού έργου στα πλαίσια των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή όλες, χωρίς εξαίρεση, τις μέχρι σήμερα αστικές κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ».

Η ιστορία, συμπλήρωσε η κ. Κομνηνάκα, έχει αποδείξει συχνά ότι μετά από τέτοιες μεγάλες τραγωδίες, οι λαοί αφυπνίζονται και γυρίζουν προς τα μπρος τον τροχό της ιστορίας. «Έτσι πρέπει και μπορεί να γίνει και τώρα. Γιατί αυτή θα είναι και η καλύτερη δικαίωση των τόσων αθώων θυμάτων».

Πηγή: thepresident.gr