Λουκασένκο: Αν η Λευκορωσία καταρρεύσει θα καταρρεύσει και η Ρωσία

0
29

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλέξάντρ Λουκασένκο, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, παραδέχθηκε ότι «μπορεί να έμεινε λίγο παραπάνω στην εξουσία, και πολλοί να τον βαρέθηκαν».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι και στην Ρωσία μπορεί να οξυνθεί η πολιτική κατάσταση, όπως γίνεται τώρα στην Λευκορωσία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν τώρα καταρρεύσει η Λευκορωσία η επόμενη θα είναι η Ρωσία».

«Μην χαλαρώνετε. Και στην χώρα σας σύντομα (μπορούν να συμβούν) ορισμένες πολιτικές εξελίξεις που να είναι πανομοιότυπες. Ξέρετε που καταλήξαμε μαζί με το ρωσικό κατεστημένο και την ρωσική ηγεσία; Εάν σήμερα η Λευκορωσία καταρρεύσει, η επόμενη θα είναι η Ρωσία», δήλωσε ο Λουκασένκο απευθυνόμενος στους Ρώσους πολίτες μέσω των Ρώσων δημοσιογράφων.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας επέρριψε στις ΗΠΑ τις ευθύνες για την διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Λευκορωσία και προσέθεσε ότι οι ταραχές που γίνονται στην Αμερική είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης των τεχνολογιών, τις οποίες η Ουάσιγκτον χρησιμοποίησε για να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση σε άλλες χώρες.

Πηγή: thepresident.gr