Οι διάσημοι Έλληνες που μιλούν ανοιχτά για τις διατροφικές τους διαταραχές
Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις Ελλήνων celebrities που έχουν μιλήσει δημόσια για τους αγώνες που έδωσαν κατά των διατροφικών τους διαταραχών, οι οποίες συγκαταλέγονται στις πιο επικίνδυνες ψυχοσωματικές ασθένειες της σύγχρονης εποχής. Αυτές οι διαταραχές μπορεί να εκδηλωθούν με διάφορους τρόπους, όπως η νευρική ανορεξία και η νευρική βουλιμία, και συχνά εμπλέκονται σε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την εικόνα του σώματος και τον έλεγχο της κατανάλωσης τροφής.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, πρόσφατα, μοιράστηκε την προσωπική του μάχη με την παχυσαρκία, ενισχύοντας τη συζήτηση γύρω από το θέμα του στίγματος που συνοδεύει αυτές τις καταστάσεις. Ας εξετάσουμε, λοιπόν, οκτώ Έλληνες celebrities που αποκάλυψαν τις δικές τους προκλήσεις με τις διατροφικές διαταραχές.

Η Τατιάνα Στεφανίδου έχει μιλήσει ανοιχτά για τις δικές της εμπειρίες, τονίζοντας ότι το πάθος της για τον χορό και οι προσδοκίες της οικογένειάς της την οδήγησαν σε σοβαρές διατροφικές δυσκολίες κατά την εφηβεία της. «Είχα φτάσει 48 κιλά με ύψος 1,71», είχε δηλώσει, καταγράφοντας την καταπονημένη σχέση της με τη διατροφή.

Αναφορικά με τη Ζέτα Δούκα, η ηθοποιός αποκάλυψε ότι υπήρξε θύμα νευρικής ανορεξίας από την ηλικία των 15. «Είχα ανορεξία από τα 15 έως τα 27 μου. Μεταπήδησα στη βουλιμία», είχε αναφέρει, περιγράφοντας την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που βίωσε.

Ο Ευτύχης Μπλέτσας, μέσα από τα social media, αποκάλυψε ότι είχε αγωνιστεί με τη νευρική ανορεξία και υπήρξε μανιακός με την επιλογή των τροφών του. Συχνά δήλωνε ότι προτιμούσε τροφές με λιγότερες θερμίδες, κάτι που τον οδήγησε σε μια επικίνδυνη κατάσταση υγείας.

Από την άλλη, ο Γιάννης Λοβέρδος μοιράστηκε την εμπειρία του από την παχυσαρκία, αναγνωρίζοντας την κοινωνική πίεση που νιώθουν οι παχύσαρκοι άνθρωποι. Με αυτοπειθαρχία και σκληρή δουλειά, κατάφερε να χάσει σημαντικό βάρος και να αισθάνεται καλύτερα με τον εαυτό του.

Η Μάρα Δαρμουσλή αναφέρθηκε επίσης στο πώς η ανθυγιεινή σύγκριση με άλλες κοπέλες την οδήγησε σε επικίνδυνες συνήθειες, φτάνοντας το βάρος της να κυμαίνεται στα 47 κιλά.

Η Άβα Γαλανοπούλου είχε επικεντρωθεί στην προσωπική της δυσκολία, συνδέοντας την με την κατάσταση που βίωνε στα προσωπικά της. «Περνάω ένα Γολγοθά προσπαθώντας να δικαιωθώ», είπε, αναγνωρίζοντας πως η μάχη με την διαταραχή της ήταν επηρεασμένη από τις συνθήκες γύρω της.

Η Έλενα Τσαβαλιά επίσης έχει μιλήσει για την πάλη της με τη νευρική ανορεξία μετά την εγκυμοσύνη της, συνειδητοποιώντας την κατάσταση όταν οι γύρω της εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εικόνα της.

Τέλος, η Marseaux εξομολογήθηκε ότι η σχέση της με το φαγητό ήταν προβληματική από νεαρή ηλικία, συνδέοντας την με συναισθηματικές καταστάσεις. Μέσα από τη ψυχοθεραπεία, προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση της με την τροφή.

Πηγή: newsbomb.gr