Η απώλεια του Μίμη Πλέσσα και η κληρονομιά του στην ελληνική μουσική
Σε ηλικία 99 ετών, ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας άφησε την τελευταία του πνοή, λίγες ημέρες πριν γιορτάσει τα 100 του χρόνια. Η απώλειά του «βύθισε» στο πένθος το πανελλήνιο, καθώς άφησε πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη στο ελληνικό μουσικό πεντάγραμμο.

Καλλιτέχνες και πολιτικοί αποχαιρετούν το θρύλο της ελληνικής μουσικής, ενώ αναμνήσεις και αφηγήσεις από τον κύκλο του έρχονται στο φως. Ο ανηψιός του, Στέφανος Κορκολής, μοιράστηκε τις τελευταίες του στιγμές με τον Μίμη Πλέσσα στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι». «Τον συνάντησα μέσα στο καλοκαίρι, παίξαμε πιάνο και συζητήσαμε. Δυστυχώς, δεν προλάβαμε να πραγματοποιήσουμε μια συναυλία που ονειρευόμασταν», είπε ο Κορκολής, αναφερόμενος στη στενή τους σχέση.

Ο Στέφανος Κορκολής θυμήθηκε επίσης τη συμβουλή που του είχε δώσει ο Μίμης: «Αγόρι μου γλυκό, Στεφανάκο, εκεί που θα πας, κοίτα να μεγαλουργήσεις και να υπηρετήσεις τη μουσική, αυτή θα σε ανταμείψει». Οι αναμνήσεις του Μίμη Πλέσσα ως δάσκαλος και φίλος παραμένουν ζωντανές, ενώ η κληρονομιά του συνεχίζει να εμπνέει.

Η πολιτιστική κοινότητα αναγνωρίζει την πολυδιάστατη συνεισφορά του στον μουσικό κόσμο. «Ο Μίμης Πλέσσας υπήρξε ένας πολυδιάστατος μουσικός με σπάνια και μοναδική επίδραση», δήλωσε η Λίνα Μενδώνη, επισημαίνοντας τη σημαντικότητα του έργου του.

Πηγή: newsbomb.gr