Θανατηφόρα πτώση Βρετανού σκαρφαλωτή σε γέφυρα της Ισπανίας κατά την δημιουργία περιεχομένου στα social media
Ένας 26χρονος Βρετανός έχασε τη ζωή του πέφτοντας από τη γέφυρα Castilla-La Mancha, η οποία έχει ύψος 192 μέτρων. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο άνδρας επιχειρούσε να σκαρφαλώσει στη γέφυρα, που είναι η ψηλότερη καλωδιωτή γέφυρα στην Ισπανία, για να δημιουργήσει περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο άνδρας, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα από την αστυνομία, είχε συνοδεία έναν 24χρονο Βρετανό υπήκοο. Η Macarena Muñoz, δημοτική σύμβουλος αρμόδια για την ασφάλεια των πολιτών στην πόλη Ταλαβέρα ντε λα Ρέινα, επιβεβαίωσε ότι το ζευγάρι είχε ταξιδέψει στην περιοχή με σκοπό την αναρρίχηση και την παραγωγή περιεχομένου για τα κοινωνικά δίκτυα.

Η δημοτική σύμβουλος, ωστόσο, υπογράμμισε ότι η αναρρίχηση στη γέφυρα είναι αυστηρώς απαγορευμένη, και ότι το δημοτικό συμβούλιο είχε επανειλημμένα προειδοποιήσει για τους κινδύνους που αυτή συνεπάγεται. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι στηρίζουν την οικογένεια του θύματος και βρίσκονται σε επαφή με τις τοπικές αρχές.

Η Castilla-La Mancha, από την έναρξη λειτουργίας της το 2011, εντυπωσιάζει με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό της, ο οποίος περιλαμβάνει έναν κύριο τσιμεντένιο πυλώνα περιτριγυρισμένο από πολλά καλώδια, που δημιουργούν ένα τριγωνικό σχήμα πάνω από τον ποταμό Τάγο.

Πηγή: newsbomb.gr