Συνάντηση Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου για την Ειρηνική Επίλυση της Κρίσης στη Μέση Ανατολή
Χθες, στη Νέα Υόρκη, ο Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου, Abdallah Bou Habib. Ο Έλληνας Υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή και τόνισε τον κίνδυνο για μια περαιτέρω επέκταση της. Υπογράμμισε πως είναι επιτακτική ανάγκη να τερματιστεί ο φαύλος κύκλος της βίας και της αντιπαράθεσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γεραπετρίτης διαβεβαίωσε τον Λιβανέζο ομόλογό του ότι η Ελλάδα, ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα έτη 2025-2026, θα καταβάλει προσπάθειες για την προώθηση της ειρήνης μέσω διαλόγου και διπλωματικών προσπαθειών, σύμφωνα με τους κανόνες και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η Ελλάδα θα αναλάβει δράση στο πλαίσιο της ΕΕ για να εξασφαλίσει ιατρική βοήθεια σε πολίτες του Λιβάνου που έχουν υποστεί τραυματισμούς και χρειάζονται περίθαλψη.

Πηγή: newsbomb.gr