Σωστή Τεχνική Ντους για Υγιές Δέρμα: Συμβουλές από Δερματολόγο
Πολλοί από εμάς κάνουμε ντους αρκετές φορές την εβδομάδα, ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουν πώς να το κάνουμε σωστά. Σύμφωνα με τη δερματολόγο Dr. Alia Ahmed, τα λάθη που κάνουμε είναι συχνά απλά αλλά σημαντικά. Ένα από τα πιο κοινά λάθη είναι η λανθασμένη θερμοκρασία του νερού, καθώς το 56% των ανθρώπων προτιμούν ζεστά ή καυτά ντους. Ιδιαίτερα το χειμώνα, το 70% των ατόμων αυξάνει τη θερμοκρασία του ντους για να ανακουφιστεί από την κρύα ατμόσφαιρα. Παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστική η χρήση ζεστού νερού, η Dr. Ahmed προειδοποιεί ότι κάτι τέτοιο μπορεί να αφήσει την επιδερμίδα ξηρή και με αίσθηση κνησμού. Όπως εξηγεί, «η χρήση ζεστού νερού προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και προάγει τη φλεγμονή».

Επιπλέον, πολλοί από εμάς κάνουμε ντους για περισσότερο χρόνο από όσο θα έπρεπε. Ο δερματολόγος συνιστά μικρότερα ντους, ιδανικά γύρω στα πέντε λεπτά. Ακόμη, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη σε 2.000 ενήλικες, ένας στους 10 πλένει το σώμα του δύο φορές κατά τη διάρκεια του ντους. Αν και το 85% των ανθρώπων απολαμβάνει την «πεντακάθαρη» αίσθηση που ακολουθεί, η Dr. Ahmed υπογραμμίζει ότι αυτή η επιθυμία μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα. Υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη για διπλό καθαρισμό μετά το ντους. Όταν νιώθετε υπερβολικά καθαροί, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τα καθαριστικά που χρησιμοποιείτε ξηραίνονται το δέρμα σας».

Κλείνοντας, η Dr. Ahmed αναφέρει ότι το σφουγγάρι δεν εγγυάται την καλύτερη καθαριότητα, καθώς μπορεί να μαζεύει μικρόβια αν δεν πλένεται τακτικά. Μέσα από όλες αυτές τις συμβουλές, γίνεται κατανοητό ότι η σωστή τεχνική στο ντους μπορεί να επηρεάσει την υγεία της επιδερμίδας μας σημαντικά.

Πηγή: newsbomb.gr