Σφοδρή Ισραηλινή Επιθέση στη Βηρυτό στόχος η Χεζμπολάχ και ο Νασράλα
Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές που αναφέρθηκαν στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios, οι πρόσφατοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Βηρυτό είχαν ως στόχο τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Ο ισραηλινός στρατός εξετάζει την τύχη του Νασράλα, καθώς οι επιθέσεις συνεχίζονται.

Οι αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες ήταν οι πιο σφοδρές από τον πόλεμο του 2006, εξαπολύθηκαν στο «αρχηγείο» της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού. Μαχητικά αεροσκάφη προκάλεσαν ισχυρές εκρήξεις, με κατοίκους να αυξάνονται στον πανικό, ενώ ασθενοφόρα έσπευδαν στην περιοχή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έξι κτίρια υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή και ότι τεράστιοι κρατήρες δημιουργήθηκαν από τις εκρήξεις.

Η διαδικασία της επίθεσης περιγράφηκε από τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, υποναύαρχο Ντάνιελ Χαγκάρι, που δήλωσε ότι το αρχηγείο της Χεζμπολάχ βρισκόταν κάτω από κατοικημένα κτίρια στην περιοχή Νταχίγιε. Σημείωσε ότι οι επιβολές στοχεύουν σε σημαντικούς αξιωματούχους της Χεζμπολάχ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Νετανιάχου, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προειδοποίησε ότι θα επιτεθεί στο Ιράν αν η χώρα του δεχτεί επίθεση. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα και στον Λίβανο, κάνοντας λόγο για την αναγκαιότητα να συνεχισθεί ο πόλεμος απέναντι στη Χεζμπολάχ.

Ο Νετανιάχου τόνισε ότι η υποστήριξη της Χεζμπολάχ από το Ιράν το καθιστά απειλητικό για το Ισραήλ, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε επίθεση από το Ιράν θα έχει σοβαρές συνέπειες. Ανέφερε μάλιστα ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες μάχονται με θάρρος και ότι η επίθεση κατά του Ιράν θα είναι αναπόφευκτη αν δεχτούν παραβιάσεις.

Πηγή: newsbomb.gr