Προφητεία του Νεύτωνα για το τέλος του κόσμου το 2060 και οι ανησυχίες του σήμερα
Ο Σερ Ισαάκ Νεύτωνας, ένας από τους πιο σημαντικούς επιστήμονες στην ιστορία, προέβλεψε ότι ο κόσμος θα τελειώσει το 2060, μια δήλωση που έχει προκαλέσει ανησυχία σε πολλούς. Η πρόβλεψη αυτή προήλθε από τη μελέτη της Βίβλου και άλλων θρησκευτικών κειμένων, κατά την οποία ο Νεύτωνας πίστευε ότι ο σύγχρονος κόσμος θα αντικατασταθεί από μια κυριολεκτική «Βασιλεία των Ουρανών» στη Γη. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο Χριστός θα επέστρεφε στα μέσα του 21ου αιώνα, κάνοντάς τον να βασιλεύσει για μια χιλιετία.

Αναλύοντας τις προφητείες, έγραψε ότι «ένας χρόνος και μισός χρόνος είναι 42 μήνες ή 1260 ημέρες» και ότι αυτή η περίοδος, αν αρχίσει από το 800 μ.Χ., θα τελείωνε το 2060. Αν και σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις, δεν υπήρχε λόγος να πιστεύει ότι το τέλος θα ερχόταν νωρίτερα.

Η πρόβλεψη του Νεύτωνα έχει επανέλθει στο προσκήνιο, καθώς πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περίπου μία στις επτά άτομα πιστεύει ότι θα ζήσει την αποκάλυψη. Οι επιστήμονες συνεχίζουν να κάνουν παρόμοιες εκτιμήσεις για το μέλλον, με τον Σερ Μάρτιν Ρις να υποστηρίζει ότι η ανθρωπότητα έχει μόνο μισές πιθανότητες να επιβιώσει του 21ου αιώνα.

Η αποκάλυψη ότι ο Νεύτωνας ήταν βαθιά θρησκευόμενος και έδινε σημασία στις προφητείες, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Ο Stephen D Snobelen, ειδικός σχετικά με τον Νεύτωνα, σημείωσε ότι οι πληροφορίες αυτές μόλις έφτασαν στο ευρύ κοινό, εκπλήσσοντας πολλούς.

Με τις παγκόσμιες αναταραχές και τις καθημερινές ειδήσεις να προοιωνίζουν κρίσιμες καταστάσεις, είναι κατανοητό πως ορισμένοι μπορεί να φοβούνται ότι βρισκόμαστε κοντά στο τέλος. Καθώς ο χρόνος μέχρι το 2060 πλησιάζει, η προφητεία του Νεύτωνα αποκτά νέα σημασία για τους ανθρώπους γύρω μας.

Πηγή: newsbomb.gr