Ο Υπέροχος Ουρανοξύστης της Σιγκαπούρης που Συνδυάζει Φύση και Πολυτέλεια
Ανάμεσα σε κολώνες και τροπικά φυτά, το Pan Pacific Orchard στη Σιγκαπούρη αναδεικνύεται ως ένας μοναδικός προορισμός για τους επισκέπτες του. Το κτίριο έχει σχεδιαστεί από την εταιρεία Woha Architects και είναι διαρθρωμένο σε τμήματα σχήματος L σε τέσσερα επίπεδα, προσφέροντας άπλετο χώρο για την ανάπτυξη πρασίνου. Κάθε βεράντα διαθέτει ένα διαφορετικό θέμα, που αντικατοπτρίζει το τροπικό κλίμα της περιοχής: δάσος, παραλία, κήπος και σύννεφο.

Η βεράντα του δάσους περιλαμβάνει λόμπι με δέντρα, καταρράκτη και λίμνη, με την παραλία να προσφέρει πισίνες και άμμο. Δείτε επίσης τον όμορφα διαμορφωμένο κήπο στην αντίστοιχη βεράντα, και απολαύστε την πανοραμική θέα από τη βεράντα του σύννεφου, όπου βρίσκεται και μια αίθουσα χορού χωρίς πυλώνες.

Αυτός ο ασυνήθιστος πύργος απέσπασε πρόσφατα τον τίτλο του καλύτερου νέου ψηλού κτιρίου στον κόσμο από το Συμβούλιο για τα ψηλά κτίρια και τα αστικά περιβάλλοντα (CTBUH), το οποίο τόνισε την καινοτόμο προσέγγιση του ξενοδοχείου στην ενσωμάτωσή της φύσης με την αστική αρχιτεκτονική, καλύπτοντας την επιφάνειά του με πάνω από 100 διαφορετικά είδη φυτών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της CTBUH, Javier Quintana de Una, επεσήμανε ότι το ξενοδοχείο αντιπροσωπεύει “το καλύτερο της υπεύθυνης κάθετης πολεοδομίας σήμερα”, επαινώντας την ικανότητά του να τιμά την παράδοση της Σιγκαπούρης και να προάγει τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη. Παρά την εντυπωσιακή του φήμη, οι τιμές διαμονής είναι πιο προσιτές απ’ ό,τι θα φανταζόταν κανείς, με την τιμή μιας διανυκτέρευσης να ανέρχεται περίπου σε 250 δολάρια.

Το Pan Pacific Orchard, που άνοιξε τις πύλες του τον Ιούνιο του 2023, έχει κερδίσει και άλλα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του καλύτερου ψηλού κτιρίου ύψους μεταξύ 328 και 652 ποδών. Πηγή: newsbomb.gr