Ο Θάνατος του Γιαχία Σινουάρ και οι Αγνωστίες γύρω από την Επιχείρηση στη Γάζα
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, ο αρχηγός της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, έπεσε θύμα πυροβολισμού στο κεφάλι, όπως ανακοίνωσε ο ιατροδικαστής που επιβλέπει τη νεκροψία στο Ισραήλ. Ο διευθυντής του ιατροδικαστικού ινστιτούτου, Τσεν Κούγκελ, εξήγησε ότι ο Σινουάρ τραυματίστηκε πρώτα στον πήχη του δεξιού χεριού κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινούς στρατιώτες, και αργότερα υπέστη θανάσιμο πλήγμα.

Ο θάνατος του Γιαχία Σινουάρ, που σημειώθηκε την προηγούμενη Τετάρτη, ανακοινώθηκε από το Ισραήλ την Πέμπτη. Ο στρατός έχει εντοπίσει ότι οι δυνάμεις τους επιχειρούσαν στη συνοικία Τελ αλ-Σουλτάν της Ράφα, μετά από πληροφορίες για την πιθανή παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών της Χαμάς στην περιοχή.

Ο Κούγκελ τόνισε ότι, παρά την προσπάθεια του Σινουάρ να σταθεροποιήσει τον τραυματισμένο του πήχη με ένα ηλεκτρικό καλώδιο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να τον σώσει. Ο ιστορικός δραστηριοτήτων του Σινουάρ κατά τη διάρκεια της επιχείρισης περιγράφηκε από τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, ο οποίος δήλωσε ότι η Χαμάς ανέπτυξε στρατηγικές και είχε προγραμματίσει κινήσεις, που εντέλει οδήγησαν σε πλήγμα.

Ο στρατός είχε ταυτοποιήσει ύποπτους ανταρτών στην περιοχή, και κατά τις συγκρούσεις, ο Σινουάρ βρέθηκε τραυματισμένος, χάνοντας τη ζωή του λόγω των συνθηκών που εκτυλίχθηκαν.

Πηγή: newsbomb.gr