Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ εμπνέεται από την πριγκίπισσα Νταϊάνα για την καταπολέμηση της έλλειψης στέγης
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, αντλώντας έμπνευση από τη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, συμμετέχει σε ένα νέο φιλανθρωπικό εγχείρημα που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από το ζήτημα των αστέγων. Σε ένα τρέιλερ για το επερχόμενο ντοκιμαντέρ του ITV1 με τίτλο «Prince William: We Can End Homelessness», ο πρίγκιπας της Ουαλίας μοιράζεται τις σκέψεις του σχετικά με την πρωτοβουλία του Homewards, επισημαίνοντας τη διαδικασία που ακολουθεί για να προσφέρει από τη θέση του.

«Έχω σκεφτεί αργά και προσεκτικά πώς μπορώ να αξιοποιήσω τη θέση και την πλατφόρμα μου», λέει ο πρίγκιπας στο τρέιλερ. Εμπνεόμενος από τις ενέργειες της μητέρας του, υπογραμμίζει τη σημασία του να δράσουμε για τους άστεγους. Στο τρέιλερ, φαίνεται να συνομιλεί με την πρώην ποδοσφαιρίστρια Φάρα Γουίλιαμς, η οποία έχει βιώσει την εμπειρία του να είναι άστεγη για έξι χρόνια.

«Έπαιξες για την Αγγλία και την Τσέλσι ενώ ήσουν άστεγη», σημειώνει ο πρίγκιπας, επισημαίνοντας την αξιοθαύμαστη πορεία της Γουίλιαμς. Στο κλείσιμο του βίντεο, τονίζει: «Δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε να ζούμε με την έλλειψη στέγης στον 21ο αιώνα», υπογραμμίζοντας την ανάγκη για δράση.

Το ντοκιμαντέρ θα εξετάσει τη νέα πρωτοβουλία Homewards κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνο λειτουργίας της, με την επιθυμία να καταστήσει την έλλειψη στέγης «σπάνια, σύντομη και μη επαναλαμβανόμενη» μέσα στην επόμενη πενταετία.

Πηγή: newsbomb.gr