Νεκρός ο διοικητής της Χεζμπολάχ Ιμπραχίμ Ακίλ μετά από ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό
Νεκρός φέρεται να είναι ο Ιμπραχίμ Ακίλ, διοικητής της Δύναμης Radwan και επικεφαλής των επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ, όπως μεταδίδει το AFP, επικαλούμενο πηγή κοντά στην οργάνωση. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ακίλ ήταν ο στόχος της πρόσφατης ισραηλινής επίθεσης στη Βηρυτό.

Σύμφωνα με το Reuters, νωρίτερα σήμερα, ένα πυκνό σύννεφο καπνού εμφανίστηκε πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, ενώ κάτοικοι των νότιων προαστίων ανέφεραν ότι άκουσαν δυνατές εκρήξεις.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ προσφέρει 7 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες σχετικά με τον Ακίλ, που περιγράφεται ως κορυφαίος διοικητής της Χεζμπολάχ. Στο σχετικό ιστότοπο, το υπουργείο σημειώνει ότι ο Ακίλ υπήρξε βασικό μέλος της Οργάνωσης Ισλαμικής Τζιχάντ τη δεκαετία του 1980, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό το 1983 και στους στρατώνες των πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Επιπλέον, ο Ακίλ είχε διευθύνει τη σύλληψη Αμερικανών και Γερμανών ομήρων στο Λίβανο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980. Μια πηγή της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι «η έρευνα ήταν ακόμη σε εξέλιξη» όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον νεκρό στην ισραηλινή επίθεση.

Πηγή: newsbomb.gr