Νέα στρατηγική απειλή στον χάρτη της Ευρώπης με τη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ κοντά στη Ρωσία
Ο κόσμος αντιμετωπίζει μια σοβαρή νέα απειλή, καθώς το ΝΑΤΟ προγραμματίζει τη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών με πυρηνικές κεφαλές κοντά στη Ρωσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν την επέκταση μιας ευρωπαϊκής στρατιωτικής βάσης για την υποδοχή μαχητικών αεροσκαφών ικανών για πυρηνικές ενέργειες, σε μια προσπάθεια να απαντήσουν στην αυξανόμενη ρωσική απειλή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της express.uk, προγραμματίζεται η ενίσχυση των εγκαταστάσεων στην αεροπορική βάση Kecskemet στην Ουγγαρία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Πρωτοβουλίας των ΗΠΑ. Αυτό αποκαλύπτεται μέσω ηλεκτρονικής προκήρυξης που περιγράφει τα έργα ως απαραίτητα για τη φιλοξενία στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών και τακτικών μαχητικών αεροσκαφών στα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Τα αεροσκάφη που αναμένεται να στηθούν στη βάση περιλαμβάνουν το F-15 Eagle, το οποίο είναι ικανό να ρίχνει πυρηνικές βόμβες βαρύτητας B61-12, καθώς και μεταφορικά αεροσκάφη όπως το A-10 Warthog και το C-5 Galaxy. Η παρουσία των ΗΠΑ στην Ευρώπη είναι ισχυρή, με βάσεις σε πολλές χώρες της ηπείρου, μεταξύ των οποίων είναι η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον Ιούλιο του 2021, οι ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία με τη Βουδαπέστη που επιτρέπει την πρόσβαση στην αεροπορική βάση Kecskemét καθώς και στην αεροπορική βάση Pápa, μία παλαιά βάση μαχητικών της σοβιετικής αεροπορίας στα δυτικά της Ουγγαρίας. Την ίδια χρονιά, υπογράφηκε και άλλο μνημόνιο που εξασφαλίζει την πρόσβαση στις φρουρές Tata και Várpalota.

Πηγή: newsbomb.gr