Μυστηριώδης Γαστρεντερική Επιδημία Σε Κρουαζιερόπλοιο Οδηγεί Σε Συναγερμό
Μια μυστηριώδης γαστρεντερική επιδημία πλήττει το κρουαζιερόπλοιο “Radiance of the Seas” της Royal Caribbean, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε τουλάχιστον 180 επιβάτες και 3 μέλη του πληρώματος. Οι επιβάτες που συμμετείχαν στο ταξίδι στην Αλάσκα από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου ανέφεραν συμπτώματα όπως διάρροια, κοιλιακές κράμπες, πονοκέφαλο και μυϊκούς πόνους.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η αιτία της επιδημίας παραμένει άγνωστη, ενώ προηγουμένως το ίδιο πλοίο είχε αναφέρει κρούσμα νοροϊού, το οποίο επηρέασε πάνω από το 8% των 2172 επιβατών. Οι αρχές του πλοίου σήμαναν συναγερμό, συμβουλεύοντας τους επιβάτες να αναφέρουν τυχόν κρούσματα και να διασφαλίσουν την αυστηρή υγιεινή των χεριών τους.

Αντιμέτωπη με την κατάσταση, η Royal Caribbean ανακοίνωσε ότι η ασφάλεια και η υγεία των επισκεπτών και του πληρώματος παραμένουν η κύρια προτεραιότητά της. Πέρα από την ενίσχυση των διαδικασιών απολύμανσης και καθαρισμού, η εταιρεία επεσήμανε ότι ακολουθεί αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για τη διασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος στους επιβάτες της.

Πηγή: newsbomb.gr