Μαζική Σφαγή Στη Νότια Αφρική Αφήνει Δεκαεπτά Θύματα
Δεκαεπτά άτομα, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, έχασαν τη ζωή τους από μαζικούς πυροβολισμούς σε μια απομακρυσμένη πόλη της Νότιας Αφρικής. Συγκεκριμένα, η επίθεση σημειώθηκε σε δύο αγροικίες στην πόλη Lusikisiki του Ανατολικού Cape, όταν οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν τυχαία κατά των παρευρισκομένων, που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν μια παραδοσιακή τελετή πένθους το βράδυ της Παρασκευής.

Στην πρώτη τοποθεσία, 12 γυναίκες και ένας άνδρας σκοτώθηκαν, ενώ σε δεύτερη τοποθεσία προστέθηκαν τρεις γυναίκες και ένας άνδρας στα θύματα. Ένα 18ο άτομο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπως ανέφερε η Αστυνομία της Νότιας Αφρικής.

Η τοπική κοινότητα στο Nyathi, Ngobozana στο Lusikisiki αναφέρει ότι τα θύματα ήταν μέλη της οικογένειας και γείτονες. Σύμφωνα με τον τοπικό δήμαρχο του Ingquza Hill, Nonkosi Pepping, οι ένοπλοι επιτέθηκαν απρόσμενα, σκορπώντας τον τρόμο και τη θλίψη.

Αυτή η τραγική εξέλιξη έχει αφήσει την κοινότητα τρομοκρατημένη και οι υπουργοί μαζί με τον επίτροπο της αστυνομίας θα κάνουν δημόσια ενημέρωση το Σάββατο. Η αστυνομία διεξάγει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης.

Πηγή: newsbomb.gr