Κλιμάκωση της κρίσης στην Μέση Ανατολή μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν
Με τις συνεχείς προειδοποιήσεις από τον επικεφαλής του ιρανικού επιτελείου, Μοχάμαντ Μπαγκερί, να πλήξει υποδομές σε όλο το Ισραήλ αν υπάρξει επίθεση, η κατάσταση στην περιοχή παραμένει τεταμένη. Ο Μπαγκερί ανακοίνωσε ότι η πρόσφατη εκτόξευση περίπου 200 πυραύλων από το Ιράν θα επαναληφθεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, στοχεύοντας όλες τις υποδομές του “καθεστώτος”.

Ο ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενέι, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες για την κλιμάκωση της περιφερειακής έντασης και υπογράμμισε ότι αυτές είναι οι αιτίες των πολέμων που πλήττουν την περιοχή. Ζήτησε την αποχώρηση αυτών των χωρών για να επιτευχθεί η ειρήνη.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει ότι η αντίδρασή του στην ιρανική επίθεση θα είναι σφοδρή. ενώ οι ένοπλες δυνάμεις του, οι IDF, αναφέρουν ότι διεξάγουν σφοδρές μάχες στο νότιο Λίβανο εναντίον της Χεζμπολάχ. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτεθεί στις ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις ως αντίποινα.

Σημειώνεται ότι σήμερα, περί τις 100 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα με αναφορές από τις IDF. Οι εξελίξεις συνεχίζουν να δημιουργούν ένα κλίμα ανησυχίας στην περιοχή.

Πηγή: newsbomb.gr