Κλιμάκωση της έντασης Ισραήλ και Λιβάνου με κάλεσμα κατά της Χεζμπολάχ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες του Λιβάνου να απαλλαγούν από τη Χεζμπολάχ, προκειμένου να αποφευχθεί “η καταστροφή και ο πόνος όπως παρατηρούμε στη Γάζα”. Αυτή η δήλωση έρχεται τη στιγμή που ο ισραηλινός στρατός επιταχύνει τις αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή.

Ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει αυξήσει τις αεροπορικές επιδρομές του, πλήττοντας 185 στόχους σε όλο τον Λίβανο τις τελευταίες 24 ώρες. Αυτή η αύξηση αποτελεί σημαντική ανατροπή σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, όπου οι χτυπήματα ήταν μόλις δεκάδες, ή ακόμα και 120 στόχους την Δευτέρα, κυρίως στο νότιο Λίβανο.

Τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένα στην επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου, που είναι η πρώτη μετά από καιρό, σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios. Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στο Ιράν, έπειτα από τις απειλές του Ισραήλ για αντίποινα στην πυραυλική επίθεση της Χεζμπολάχ, η οποία είχε στόχο τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Τεχεράνης.

Μετά από την πρόσφατη επιτυχία της Χεζμπολάχ στην επίθεση στην περιοχή της Χάιφα την Τρίτη, η κατάσταση έχει κλιμακωθεί. Ο ισραηλινός στρατός εντείνει την αντίδρασή του για να ανακόψει τις επιθέσεις που προέρχονται από τη Χεζμπολάχ. Πηγή: newsbomb.gr