Κατηγορίες σε τρεις άνδρες για απόπειρα εκβιασμού της οικογένειας Σουμάχερ
Γερμανοί εισαγγελείς έχουν απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος τριών ανδρών που συνελήφθησαν φέτος στο πλαίσιο φερόμενου σχεδίου εκβιασμού κατά της οικογένειας του θρυλικού Μίκαελ Σουμάχερ. Ο βασικός ύποπτος είναι ένας 53χρονος από το Βούπερταλ, ο οποίος φέρεται να απείλησε ότι θα δημοσιοποιήσει ιδιωτικές φωτογραφίες και βίντεο σε αντάλλαγμα 15 εκατομμυρίων ευρώ από την οικογένεια του Σουμάχερ.

Αυτές οι εικόνες φέρεται να περιλαμβάνουν λήψεις του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 πριν και μετά το σοβαρό του ατύχημα στο σκι το 2013 στις γαλλικές Άλπεις. Από τότε, ο 55χρονος Σουμάχερ δεν έχει εμφανιστεί δημόσια. Οι εικόνες φέρεται να προέρχονται από έναν δεύτερο 53χρονο, ο οποίος ήταν φύλακας της οικογένειας Σουμάχερ μέχρι το 2021, και φέρεται να πούλησε το υλικό για ένα «πενταψήφιο» ποσό.

Ο κύριος ύποπτος τηλεφώνησε πολλές φορές σε υπάλληλο της οικογένειας τον Ιούνιο για να ζητήσει τα χρήματα. Απειλούσε ότι θα δημοσιοποιούσε τις φωτογραφίες στο λεγόμενο «dark web» αν δεν λάμβανε την απαιτούμενη πληρωμή. Οι εισαγγελείς έχουν δηλώσει ότι ο βασικός ύποπτος αντιμετωπίζει κατηγορίες απόπειρας εκβιασμού, με μέγιστη ποινή φυλάκισης έως 15 χρόνια, αν και η ποινή θα μπορούσε να είναι μειωμένη, καθώς η απειλή δεν πραγματοποιήθηκε.

Ο 30χρονος γιος του Βούπερταλ κατηγορείται επίσης ως συνεργός, καθώς ο πατέρας του τον είχε ζητήσει να δημιουργήσει μια μη ανιχνεύσιμη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να σταλεί στην οικογένεια δείγματα του εκβιαστικού υλικού. Η οικογένεια του Σουμάχερ ενημέρωσε τις αρχές στην Ελβετία, όπου εκείνος δέχεται φροντίδες στο σπίτι του, και οι ελβετοί ερευνητές κατάφεραν να αποκαλύψουν την απόπειρα εκβιασμού μέσω του τηλεφωνικού αριθμού που χρησιμοποιήθηκε για τις κλήσεις.

Πηγή: newsbomb.gr