Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία Στοχεύει στην Εξάλειψη της Μονάδας 127 της Χεζμπολάχ Μετά το Φονικό Χτύπημα
Μετά την αιματηρή επίθεση στη βάση εκπαίδευσης Γκολάνι το βράδυ της Κυριακής, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει θέσει ως κύριο στόχο την εξάλειψη της Μονάδας 127 της Χεζμπολάχ. Αυτή η μονάδα είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, τη συντήρηση και τη λειτουργία των UAV της οργάνωσης, όπως αναφέρουν οι Times of Israel. Η ΙAF θα δώσει προτεραιότητα στη συλλογή πληροφοριών και τις αεροπορικές επιδρομές με σκοπό την εξόντωση των μελών της συγκεκριμένης μονάδας.

Η επίθεση που σκότωσε τέσσερις στρατιώτες και τραυμάτισε πολλούς άλλους περιλάμβανε ένα drone στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης αεροπορικής επιχείρησης. Υπήρξαν επίσης ρουκέτες μικρού βεληνεκούς που εκτοξεύτηκαν στον βορρά και τρεις ρουκέτες ακριβείας κατά της Χάιφα. Ένα από τα drones κατερρίφθη από το ναυτικό, ενώ ένα άλλο από το Iron Dome. Το τρίτο drone, όμως, κατάφερε να διαφύγει για κάποιο διάστημα, προτού εντοπιστεί και καταρριφθεί από ισραηλινά τζετ και ελικόπτερα.

Σύμφωνα με έρευνα της IAF, το drone αυτό επανεμφανίστηκε στα ραντάρ για περίπου ένα λεπτό, λίγα λεπτά πριν από την επίθεση, αλλά δεν αναγνωρίστηκε από τις δυνάμεις εκείνη τη στιγμή. Η αναγνώριση έχει καταστεί πιο δύσκολη εξαιτίας των εκατοντάδων αντικειμένων που πετούν στον ισραηλινό εναέριο χώρο, συμπεριλαμβανομένων των πουλιών, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει παρανοήσεις.

Ως αποτέλεσμα του τραγικού συμβάντος, η Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει να διευρύνει τις περιοχές προειδοποίησης, κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες θα ακούνε περισσότερες σειρήνες και θα έχουν περισσότερους ψευδείς συναγερμούς. Θα υποθέτει επίσης ότι ένα drone παραμένει ενεργό ακόμη και όταν χάνει την επαφή με τα ραντάρ, καθορίζοντας την πτώση του μόνο όταν υπάρχουν αποδείξεις.

Πηγή: newsbomb.gr