Ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο προκαλούν σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις
Από την αρχή των συγκρούσεων πριν από μερικές εβδομάδες, οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο έχουν προκαλέσει τον θάνατο 2.255 ανθρώπων και τον τραυματισμό 10.524, όπως δήλωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται συνεχώς, ενώ 1,2 εκατομμύρια Λιβανέζοι, δηλαδή σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού, έχουν αναγκαστεί να εκτοπιστούν.

Επιπλέον, τουλάχιστον 28 εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια των επιθέσεων, όπως επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν επίσης στοχοποιήσει ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ, με αποτέλεσμα να προκληθεί ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια των ΝΑΤΟικών και ανθρωπιστικών εργαζομένων.

Η κατάσταση συνεχίζει να είναι τεταμένη, καθώς σχεδόν 300 εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια έχουν σκοτωθεί από την αρχή του πολέμου, με περισσότερους από δύο τρίτα αυτών να είναι μέλη του προσωπικού του ΟΗΕ. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν εκδώσει δήλωση απευθυνόμενα στον Ισραηλινό Στρατό, υπενθυμίζοντας την ανάγκη για την προστασία του προσωπικού και των εγκαταστάσεών τους σε οποιαδήποτε στιγμή.

Πηγή: newsbomb.gr