Ισραήλ Στοχεύει Στρατιωτικές Βάσεις Του Ιράν Αντί Για Πυρηνικές Εγκαταστάσεις
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το Ισραήλ φαίνεται να αλλάζει την προσέγγισή του όσον αφορά την ιρανική απειλή. Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου έχει ήδη υπογραμμίσει τη σημασία για τη χώρα του να αντιμετωπίσει τις στρατηγικές στρατιωτικές υποδομές του Ιράν, αντί να επικεντρώνεται αποκλειστικά στο πυρηνικό του πρόγραμμα. Αν και η ιρανική πυρηνική ικανότητα παραμένει μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες του Ισραήλ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιθέσεις θα στοχεύσουν κυρίως στρατιωτικές βάσεις, θέσεις πυραύλων και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Υπενθυμίζεται ότι οι προθέσεις του Ισραήλ περιλάμβαναν αρχικά πέντε διαφορετικά σενάρια δράσης. Εκτός από την προσβολή του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, εξετάζονταν επίσης χτυπήματα σε πετρελαιοπηγές, στρατιωτικές εγκαταστάσεις που συμμετείχαν σε επιθέσεις κατά του Ισραήλ και στοχεύσεις υψηλών στελεχών του ιρανικού καθεστώτος. Αυτό το πλάνο αποκαλύπτει την αναγκαιότητα του Ισραήλ να διαχειριστεί την κατάσταση προσεκτικά, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.

Ωστόσο, οι διεθνείς πιέσεις και οι ανησυχίες για την κατάληξη των συγκρούσεων στον Κόλπο είχαν ως αποτέλεσμα την απόφαση του Ισραήλ να εστιάσει σε στρατιωτικές υποδομές και να αποκλείσει χτυπήματα σε κρίσιμες ενεργειακές εγκαταστάσεις. Αυτή η τακτική αποδεικνύει τη στρατηγική επιθυμία του Ισραήλ να περιορίσει την ένταση στην περιοχή, χωρίς όμως να παραβλέπει τις εξωτερικές απειλές.

Πηγή: newsbomb.gr